Vejinovic start weer, basisplaats Derijck tegen oude club

Reacties

Marko Vejinovic heeft zoals verwacht zijn basisplaats bij Feyenoord weer terug. De 25-jarige middenvelder krijgt weer de voorkeur boven Tonny Vilhena tegen ADO Den Haag (12.30 uur), waar Timothy Derijck verrassend genoeg terugkeert in de startopstelling.

Vejinovic start weer, basisplaats Derijck tegen oude club

Trainer Giovanni van Bronckhorst had Vejinovic woensdag voor het KNVB-bekerduel met Ajax nog gepasseerd, omdat hij met Vilhena meer strijd aan het elftal van de Rotterdammers dacht toe te voegen. Zondag zit de twintigjarige middenvelder echter weer op de bank, zoals tijdens de eerdere tien competitieduels ook al het geval was.

Derijck staat tegen zijn oude club voor het eerst sinds 23 augustus weer in de basis van ADO. De 28-jarige verdediger start op het middenveld in plaats van aanvoerder Thomas Kristensen. Trainer Henk Fraser kondigde vorige week al aan op zoek te zijn naar meer strijdlust in zijn ploeg. Om die reden zat Roland Alberg op de tribune tegen SC Cambuur (1-1). Nu zit de middenvelder op de bank naast de van een blessure herstelde Tom Beugelsdijk.

ADO – Feyenoord betekent voor veel spelers een weerzien met hun voormalige werkgever. Aan Haagse kant stonden behalve Derijck ook Kevin Jansen, Gianni Zuiverloon en Ruben Schaken ooit onder contract in De Kuip. Bij de Rotterdammers staan met Eljero Elia en Michiel Kramer twee ex-ADO-spelers in de basis en zit er met middenvelder Jens Toornstra ook nog één in de dug-out.

Opstelling ADO Den Haag: Hansen; Malone, Wormgoor, Zuiverloon, Meijers; Derijck, Bakker; Schaken, Jansen, Duplan; Havenaar.
Opstelling Feyenoord: Vermeer; Karsdorp, Van Beek, Van der Heijden, Kongolo; El Ahmadi, Vejinovic, Gustafson; Kuijt, Kramer, Elia.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.