Veerkrachtig Dortmund buigt maar barst niet tegen Werder

Borussia Dortmund blijft in het spoor van Bayern München. De naaste achtervolger van de lijstaanvoerder van de Bundesliga boekte met de grootst mogelijke moeite een overwinning op Werder Bremen: 3-2.

Het venijn zat hem in het laatste kwartier van het duel tussen de nummer twee en veertien van Duitsland, toen er een 1-1 stand op het scorebord in het Signal Iduna Park stond door doelpunten van Pierre-Emerick Aubameyang en Alejandro Galvez.

Het was Zlatko Junuzovic die de bezoekers liet dromen van een stunt tegen de titelkandidaat, met een doelpunt in de 75ste minuut. Lang hield die voorsprong geen stand, want drie minuten later trok Shinji Kagawa de stand alweer gelijk. Maar in de strijd om het kampioenschap zouden Die Schwarzgelben weinig opschieten met een punt.

De thuisploeg was er dan ook alles aan gelegen om nog een keer te scoren en slaagde daar ook in. Het was de centrale aanvaller Adrian Ramos die in de 82ste minuut de 3-2 liet aantekenen. Zo kroonde de Colombiaan zich tot matchwinner en hield hij de achterstand op de lijstaanvoerder na 28 speelronden beperkt tot vijf punten. Werder Bremen moet door de nederlaag genoegen nemen met de veertiende plaats.