Veelgeprezen shirtsponsor-stunt Huddersfield krijgt dankzij FA staartje

Reacties

De stunt die Huddersfield Town en Paddy Power onlangs uithaalden werd in vrijwel de gehele voetbalwereld met luid gejuicht ontvangen, maar het lijkt voor de club toch een negatief staartje te gaan krijgen. De Engelse voetbalbond FA heeft besloten om The Terriërs officieel aan te klagen wegens het overtreden van de regels.

Veelgeprezen shirtsponsor-stunt Huddersfield krijgt dankzij FA staartje

Hoe zat het ook alweer? In de voorbereiding maakte het uit de Premier League gedegradeerde Huddersfield bekend dat wedkantoor Paddy Power de nieuwe hoofdsponsor zou worden. In een oefenwedstrijd tegen Rochdale AFC speelden The Terriërs vervolgens in een afzichtelijk tenue: de naam van de nieuwe geldschieter stond op een enorme, diagonale sjerp over het blauw-wit gestreepte shirt (zie hoofdfoto).

Velen spraken schande van het om commerciële doeleinden verpesten van het tricot, maar het bleek te gaan om een stunt. Sterker nog: Paddy Power opteert juist voor mínder sponsoruitingen op voetbalshirts. Het wedkantoor laat Huddersfield dit seizoen dan ook spelen in een klassiek shirt, zonder grote hoofdsponsor op de voorkant. In dat tenue (zie foto onder) verloor de ploeg bij de seizoensopening in het Championship overigens thuis met 1-2 van het Derby County van Phillip Cocu.

De stunt van Huddersfield en Paddy Power werd uiteindelijk veelgeprezen, Motherwell volgde even later het voorbeeld van de Engelse club. Maar nu heeft de FA toch besloten om in te grijpen. De voetbalbond meldt dat het shirt waarin Huddersfield tegen Rochdale speelde in strijd is met de shirtreclame-reglementen van de FA. De club moet zich nu verdedigen tegen de aanklacht, maar een boete hangt in de lucht.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.