Veelbesproken Lewandowski leidt vernedering Frankfurt in

Reacties

Robert Lewandowski heeft zondag een belangrijk aandeel in de Duitse Super Cup-winst van Bayern München gehad. Eintracht Frankfurt werd met 0-5 verslagen en de veelbesproken Poolse spits maakt een hattrick. Zo bewees hij het gelijk van zijn werkgever.

Veelbesproken Lewandowski leidt vernedering Frankfurt in

Lewandowski was immers een van de meest besproken spitsen deze zomer. De goaltjesdief wilde vertrekken uit Beieren en werd gelinkt aan bijvoorbeeld Real Madrid. Bayern liet meteen weten dat Lewandowski niet mocht vertrekken van de clubleiding en technische staf. Pas vorige week vertelde trainer Niko Kovac in een interview met Bild dat de spits vrede had met die beslissing.

Zodoende verscheen Lewandowski gewoon aan de aftrap van het duel met Frankfurt. Net als drie maanden geleden, tijdens de bekerfinale tussen Bayern en Frankfurt (1-3) kregen Jetro Willems en Jonathan de Guzman een basisplaats. Arjen Robben was er toen niet bij, ditmaal stond hij wel vanaf de aftrap binnen de lijnen.

Jonathan de Guzman probeert Arjen Robben van de bal te zetten.
Jonathan de Guzman probeert Arjen Robben van de bal te zetten.

In de bekerfinale nam Frankfurt - toen nog onder leiding van huidig Bayern-trainer Kovac - brutaal de leiding. Zover kwam het nu niet. Lewandowski maakte al na 21 minuten zijn eerste treffer van het seizoen en vijf minuten later volgde ook nummer twee. Nadat Lewa zijn hattrick voltooide in de tweede helft werd Robben naar de kant gehaald. Kingsley Coman verving de Nederlander, die de assist leverde voor de 2-0 en zelf gevaarlijk werd met enkele schoten.

Coman maakte kort na zijn invalbeurt de vierde treffer van Bayern, waarna Leon Goretzka zijn debuut maakte in het shirt van Der Rekordmeister. De middenvelder werd transfervrij overgenomen van Schalke 04 en is vooralsnog de enige aanwinst die aangesloten is bij Bayern. Toptalent Alphonso Davies werd ook gekocht, maar de Canadees komt pas in 2019 naar Europa toe.

In de slotfase van het duel werd het wat grimmiger in Frankfurt. Lewandowski kreeg een elleboogstoot van David Abraham te verwerken en werd vervolgens maar naar de kant gehaald. David Alaba haakte na die derde wissel geblesseerd af, waardoor Bayern met een man minder kwam te staan. Zelfs in die situatie wist de landskampioen nog te scoren. Coman speelde zich vrij op rechts en stelde de volledig vrijstaande Thiago Alcántara in staat om de eindstand op het scorebord te zetten: 0-5.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.