Veelbesproken Frimpong heeft volgend groot compliment binnen

Reacties

In het elftal van het jaar van spelersvakbond VDV is een plaatsje ingeruimd voor Jeremie Frimpong. De rechtsback, die onlangs bedankte voor Jong Oranje en zaterdag de wind van voren kreeg van bondscoach Ronald Koeman, is evenals in het team van Kicker samen met Matthijs de Ligt onderscheiden.

Veelbesproken Frimpong heeft volgend groot compliment binnen
© Pro Shots

De 22-jarige Frimpong werd als rechtsback verkozen in het elftal van het jaar door spelers uit de Bundesliga, Tweede Bundesliga, 3. Liga én de Regionalliga’s. Op die positie houdt de geboren Amsterdammer onder andere Benjamin Pavard (Bayern München), Thomas Meunier (Borussia Dortmund) en Benjamin Henrichs (RB Leipzig) achter zich.

Naast Frimpong werd ook De Ligt opnieuw uitgekozen. De centrale verdediger heeft zijn eerste seizoen sinds de overstap van Juventus naar Der Rekordmeister erop zitten en maakt veelvuldig indruk in het shirt van de landskampioen. Hij kreeg 56,8 procent van de stemmen van zijn collega's. Frimpong zat daar met 56,3 procent niet ver vanaf.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Hofleverancier in het Elftal van het Jaar is Bayern München. Met Dayot Upamecano, De Ligt, Alphonso Davies, Joshua Kimmich en Jamal Musiala levert de titelgrossierder vijf spelers af. Runner-up Borussia Dortmund is met Gregor Kobel en Jude Bellingham wat mager vertegenwoordigd. Daarnaast is er in het elftal een plek ingeruimd voor Joško Gvardiol (RB Leipzig), Niclas Füllkrug (Werder Bremen) en Randal Kolo Muani (Eintracht Frankfurt).

Spelersprofiel

J. Frimpong


Geboortedatum:
10 december 2000
Leeftijd:
23
Geboorteplaats:
Amsterdam
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,71 m
Gewicht:
63 kg
Huidige club:
Bayer Leverkusen
Nationaal team:
Nederland
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.