Twee Nederlanders opgenomen in Kickers Team van het Jaar

Reacties

Het Duitse Kicker heeft twee Nederlanders opgenomen in het Team van het Jaar: Matthijs de Ligt (Bayern München) en Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen). Ook is er daarin veel aandacht voor Borussia Dortmund, dat in de slotronde de landstitel misliep.

Twee Nederlanders opgenomen in Kickers Team van het Jaar
© Pro Shots

De Ligt heeft in zijn eerste seizoen bij Bayern een ijzersterke indruk weten te maken. Dat heeft hem een plekje in het elftal van Kicker opgeleverd. 'Na het WK, eigenlijk dus vanaf de winterstop, heb ik echt mijn draai hier gevonden. Ik heb alles gespeeld, wekelijks basisspeler en heb steeds meer het beste van mijn spel kunnen laten zien. Dat was ook wel één van mijn doelen voor mijn eerste seizoen hier. Ik voel me dan ook hartstikke goed hier bij Bayern München, waarbij mijn kwaliteiten echt tot hun recht komen', vertelde De Ligt onlangs in VI.

Kicker heeft naast De Ligt ook Frimpong in het zonnetje gezet. De rechtsback brak vorig seizoen door bij Leverkusen en speelde dit seizoen nagenoeg alles. De kans is groot dat Frimpong deze zomer een transfer naar een andere club gaat maken. Zijn contract loopt nog twee seizoenen door, tot de zomer van 2025.

Kickers Team van het Jaar: Gregor Kobel, Frimpong, De Ligt, Matthew Ginter, Raphaël Guerreiro, Vincenzo Grifo, Yamal Musiala, Xaver Schlager, Nicholas Füllkrug, Randal Kolo Muani, Christopher Nkunku

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.