Van de Looi deelt EK-selectie Jong Oranje, Frimpong bedankt

Reacties

Erwin van de Looi, de bondscoach van Jong Oranje, heeft de selectie voor het EK in Roemenië en Georgië bekendgemaakt. Opvallendste afwezige is Jeremie Frimpong, die heeft bedankt voor de uitnodiging.

Van de Looi deelt EK-selectie Jong Oranje, Frimpong bedankt
© Pro Shots

Dat meldt Van de Looi maandagmiddag zelf. 'De meest opvallende afwezige in onze selectie is Jeremie Frimpong. Hij koos ervoor om zich, nadat hij niet geselecteerd was voor het Nederlands Elftal, niet beschikbaar te stellen voor Jong Oranje. Voor ons is dit natuurlijk erg jammer, maar ik denk ook zonder Frimpong een prima selectie over te houden voor het EK.'

Devyne Rensch, Jan Paul van Hecke, Ian Maatsen, Sepp van den Berg, Quinten Timber en Jasper Schendelaar melden zich op 5 juni in Zeist voor dezelfde driedaagse trainingsstage als het 'grote' Oranje, om de conditie op peil te houden.

Een week later vertrekt de ploeg naar Oostenrijk om met alle spelers een trainingskamp te houden, op 14 juni is nog een oefenwedstrijd tegen Japan gepland. Weer een week later begint het toernooi tegen België. Op 24 juni wacht Portugal en op 27 juni gastland Georgië. Alle drie de poulewedstrijden zijn ook in de Georgische hoofdstad Tbilisi.

Er ligt een behoorlijke uitdaging om het beter te doen dan op de vorige editie van het toernooi, twee jaar geleden. In Hongarije reikte Oranje onder Van de Looi, die na dit toernooi wordt vervangen door Michael Reiziger, tot de halve finales na onder meer een knappe zege op Frankrijk. In die halve finale was een fenomenale Florian Wirtz een belangrijke reden voor de Duitse zege.

De EK-selectie bestaat uit de volgende spelers
Brian Brobbey (Ajax), Devyne Rensch (Ajax), Kenneth Taylor (Ajax), Sven Mijnans (AZ), Joshua Zirkzee (Bologna FC), Jan Paul van Hecke (Brighton & Hove Albion), Ian Maatsen (Burnley FC), Wouter Burger (FC Basel), Ryan Gravenberch (FC Bayern München), Sepp van den Berg (FC Schalke 04), Quinten Timber (Feyenoord), Quilindschy Hartman (Feyenoord), Ludovit Reis (Hamburger SV), Crysencio Summerville (Leeds United FC), Elayis Tavsan (NEC), Jasper Schendelaar (PEC Zwolle), Jurgen Ekkelenkamp (Royal Antwerp FC), Bart Verbruggen (RSC Anderlecht), Milan van Ewijk (sc Heerenveen), Thijs Dallinga (Toulouse FC), Micky van de Ven (VfL Wolfsburg), Kjell Scherpen (Vitesse) en Million Manhoef (Vitesse)

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

UEFA Onder 21 Kampioenschap

Stand Groep A UEFA Onder 21 Kampioenschap 2023 Romania/Georgia

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Georgië O21
3
1
2
0
5-3
+2
5
2
Portugal O21
3
1
1
1
3-4
-1
4
3
Nederland O21
3
0
3
0
2-2
0
3
4
België O21
3
0
2
1
3-4
-1
2
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.