Koeman heeft geen begrip voor besluit Frimpong: 'Ik vind dat niet oké'

Reacties

Ronald Koeman kan geen begrip opbrengen voor de beslissing van Jeremie Frimpong om zich niet beschikbaar te stellen voor Jong Oranje.

Koeman heeft geen begrip voor besluit Frimpong: 'Ik vind dat niet oké'
© Pro Shots

Bondscoach Erwin van de Looi wilde Frimpong meenemen naar het EK Onder-21, maar daar had de vleugelverdediger van Bayer Leverkusen geen trek in. 'Hij koos ervoor om zich, nadat hij niet geselecteerd was voor het Nederlands Elftal, niet beschikbaar te stellen voor Jong Oranje', zei Van de Looi daar eind mei over.

Koeman werd zaterdagmiddag tijdens zijn persconferentie gevraagd naar dat besluit en keurde het af. 'Niet goed', reageerde de bondscoach op de vraag wat hij ervan vond. 'Ik vind dat niet oké, Jong Oranje speelt een EK. Als een speler denkt dat hij dat niveau is ontstegen, denk ik dat je de verkeerde beslissing neemt.'

Frimpong zat onder Louis van Gaal in de selectie voor het WK in Qatar, maar kwam niet in actie tijdens het toernooi. Onder Koeman zat de 22-jarige Amsterdammer alleen nog in de voorselectie, de bondscoach is van mening dat de aanvallend ingestelde rechtsback niet tot zijn recht komt in een systeem met vier verdedigers.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer J. Frimpong
Meer over J. Frimpong
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.