Vardy-vervanger Ulloa loodst Leicester richting titel

Reacties

Leicester City heeft de volgende horde op weg naar de Engelse titel moeiteloos genomen. Tegen Swansea City werd topscorer Jamie Vardy niet gemist (4-0).

Vardy-vervanger Ulloa loodst Leicester richting titel

Vardy moest zondag noodgedwongen plaatsnemen op de tribune. Een van de pijlers onder het succes van Leicester City miste door een schorsing zijn eerste competitiewedstrijd van het seizoen.

Maar het ontbreken van de clubtopscorer (22 goals) werd niet gevoeld tegen Swansea City. Leonardo Ullao toonde zich een waardige vervanger van Vardy door na een half uur te scoren. De Argentijn kopte raak na een vrije trap van Danny Drinkwater.

Een kwartier na rust liet hij zich weer gelden. De bal kwam na een snelle uittrap van keeper Kasper Schmeichel bij Jeffrey Schlupp, die in tweede instantie Ulloa bediende bij de tweede paal. De Argentijnse spits kende geen moeite zijn tweede treffer van de middag te maken.

Vardy (rechts) zag vanaf de tribune hoe zijn vervanger Ulloa de honneurs met verve waarnam.
Vardy (rechts) zag vanaf de tribune hoe zijn vervanger Ulloa de honneurs met verve waarnam.

Dat doelpunt was de genadeklap voor Swansea, dat zich in de tiende minuut al in de eigen voet had geschoten. Aanvoerder Ashley Williams schoot de bal in een poging uit te verdedigen tegen Riyad Mahrez op. De Algerijn bleef koel, tekende voor zijn zeventiende treffer van het seizoen en zorgde daarmee ook dat de zenuwen verdwenen bij Leicester City.

Swansea, nog niet verlost van degradatiezorgen, was zonder de in de rust gewisselde Leroy Fer kansloos in het King Power Stadium. Invaller Marc Albrighton onderstreepte dat in de slotfase. Door de overwinning heeft Leicester City met nog drie duels voor de boeg een voorsprong van acht punten op achtervolger Tottenham Hotspur, dat maandag nog aantreedt tegen West Bromwich Albion.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.