Chelsea heeft zaterdagmiddag zijn eerste thuisnederlaag van het seizoen geleden. Leicester City was The Blues verrassend de baas. Southampton zette op bezoek bij Huddersfield Town de wederopstanding voort.

Chelsea
Chelsea
0 - 1
Leicester City

Chelsea plaatste zich midweeks met enige moeite voor de halve finale van het toernooi om de League Cup. Eden Hazard was tegen AFC Bournemouth de verlosser en dus waren tegen Leicester ook alle ogen op de Belg gericht. Na een ruim half uur leek hij die verwachtingen waar te maken, maar zijn schot spatte uiteen op de lat. Chelsea bleef vervolgens aanvallen, maar had het lastig met de stugge defensie van de bezoekers.

Zes minuten na rust sloeg het noodlot toe voor de Londenaren. James Maddison bediende Jamie Vardy en de spits pegelde de bal langs doelman Kepa Arrizabalaga: 0-1 (foto). Maurizio Sarri greep enkele minuten later in door Ruben Loftus-Cheek en Olivier Giroud in te brengen voor Mateo Kovacic en Willian, om zo weer met een echte spits te spelen, in plaats van Hazard als centrale man.

Chelsea was niet bij machte om Leicester in het laatste half uur bij de strot te grijpen en liet zo dure punten liggen. Bij een zege had de ploeg van Sarri namelijk drie punten kunnen inlopen op Manchester City, dat zich verslikte in Crystal Palace. Nu blijft het verschil zeven punten, Liverpool heeft er zelfs elf meer dan Chelsea.

Huddersfield Town
1 - 3
Southampton
Southampton

Juninho Bacuna stond voor de tweede wedstrijd op rij in de basis bij Huddersfield, dat na vier nederlagen op rij snakte naar een goed resultaat. Southampton heeft onder Ralph Hasenhüttl, die overkwam van RB Leipzig, echter de smaak te pakken. Afgelopen week versloegen The Saints Arsenal en ook zaterdag waren de bezoekers in vorm. Dankzij goals van Nathan Redmon, Danny Ings (penalty) en Michael Obafemi ging de zege naar Southampton. Phillip Billing scoorde namens de thuisploeg.

AFC Bournemouth
2 - 0
Brighton & Hove Albion

Nathan Aké stond aan de aftrap bij Bournemouth, terwijl Davy Pröpper en Jürgen Locadia begonnen bij Brighton. David Brooks opende in de 21ste minuut de score met een diagonaal schot. Pijnlijk voor Locadia was dat hij gewisseld werd toen Brighton-manager Chris Hughton een slotoffensief wilde forceren. Maar ook met invaller Anthony Knockaert kwamen de gasten niet tot een gelijkmaker. In de slotfase maakte Brooks er zelfs nog 2-0 van.