Hoelang blijft Locadia nog geduldig?

Reacties

Jürgen Locadia is bij Brighton & Hove Albion inmiddels ook voorbijgestreefd door Florin Andone, de nieuwe tweede spits van de Premier League-club in opmars. De situatie van de ex-PSV'er wordt daardoor steeds penibeler, met nog een paar weken te gaan tot de nieuwe transferperiode.

Hoelang blijft Locadia nog geduldig?

Als aankoop van zeventien miljoen euro kwam Locadia vorig jaar januari met een behoorlijke status binnen bij Brighton. De van PSV gehaalde aanvaller moest met Glenn Murray gaan concurreren voor de spitspositie in het 4-4-1-1-systeem van manager Chris Hughton. De aanwinst verloor de strijd met de inmiddels 35-jarige Engelsman. Locadia scoorde in de tweede seizoenshelft slechts één keer in de Premier League en staat dit seizoen zelfs nog droog. Nog vervelender: hij krijgt ook nog amper speeltijd. In de competitie staat de teller dit seizoen op 208 speelminuten.

Bij de thuiswedstrijd tegen Crystal Palace lonkte dinsdagavond plotseling weer een kans voor Locadia, toen Murray in de eerste helft uitviel met een schouderblessure. Hughton koos echter wederom voor Andone, die afgelopen weekend nog in de basis startte toen Murray gespaard werd voor het duel met de rivaal uit Londen. De blessure van laatstgenoemde lijkt overigens mee te vallen.

Met lovende woorden na afloop van de 3-1 zege op Palace bevestigde Hughton dat de Roemeense zomeraankoop alleen maar stijgende is in de pikorde. 'Florin heeft tijd nodig gehad. Toen hij kwam, was hij geblesseerd en vervolgens waren er een paar problemen. Hij is nu al een tijd fit en omdat hij zo goed getraind heeft, kan hij nu zo presteren. Zijn goal (de 3-0, red.) was erg bijzonder. Hij toonde zijn honger en gaf maar niet op bij het jagen op de bal.'

Ook op de flanken heeft Locadia dit seizoen nog amper een kans gekregen. José Izquierdo, de nu geblesseerde Alireza Jahanbakhsh, Anthony Knockaert en Solly March zijn de spelers die voor die posities veel betere papieren hebben bij de huidige nummer tien van Engeland.

Het perspectief oogt steeds somberder. Het worden de weken van de waarheid, met het oog op het overvolle programma, het eventuele rouleren en de naderende transferperiode. De derde spits van Brighton heeft nog een contract tot medio 2022.

Speelronde Wedstrijd Speelminuten
1 Watford-uit -
2 Manchester United-thuis 1
3 Liverpool-uit 15
4 Fulham-thuis 16
5 Southampton-uit 14
6 Tottenham Hotspur-thuis 11
7 Manchester City-uit 73
8 West Ham United-thuis 4
9 Newcastle United-uit 74
10 Wolverhampton Wanderers-thuis -
11 Everton-uit -
12 Cardiff City-uit -
13 Leicester City-thuis 1
14 Huddersfield Town-uit -
15 Crystal Palace-thuis -

Het programma van Brighton in de drukke decembermaand:

Datum Speelronde Wedstrijd
8-dec 16 Burnley-uit
16-dec 17 Chelsea-thuis
22-dec 18 AFC Bournemouth-uit
26-dec 19 Arsenal-thuis
29-dec 20 Everton-thuis
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.