Invaller Hazard treedt op als redder in nood voor Chelsea

Chelsea blijft dankzij Eden Hazard in de race voor de League Cup. De aanvaller kwam tegen AFC Bournemouth als invaller binnen de lijnen en maakte de enige goal van de wedstrijd.

Chelsea
Chelsea
1 - 0
AFC Bournemouth

Hazard kreeg in eerste instantie rust, net als N'Golo Kanté en David Luiz. Vanaf de kant zag het drietal een wedstrijd die Chelsea domineerde, maar waarin Bournemouth (met Nathan Aké) ook zeker kansen kreeg. Zo schoot Callum Wilson na een kwartier net naast en tien minuten voor rust moest Chelsea-doelman Kepa ingrijpen bij een inzet van Lys Mousset.

Chelsea werd vooral gevaarlijk via Ruben Loftus-Cheek, maar wist het overwicht op het veld niet om te zetten in veel kansen. Na een uur bracht Sarri Hazard in de ploeg voor Ross Barkley en de Belg stond op als redder in nood. Zeven minuten voor het verstrijken van de reguliere speeltijd kreeg Hazard de bal via Pedro voor zijn voeten en schoot hij via een tegenstander raak.

Met Chelsea en Tottenham Hotspur (The Spurs wonnen met 0-2 van Arsenal) is het deelnemersveld voor de halve finales van de League Cup bekend. Dinsdag bereikten Manchester City en Burton Albion al de laatste vier van het tweede bekertoernooi in Engeland. De finale wordt op 24 februari afgewerkt op Wembley.