Spurs neemt revanche op Arsenal en maakt eindelijk weer kans op een prijs

Reacties

Tottenham Hotspur heeft woensdagavond de North London Derby gewonnen van Arsenal. In het hol van de leeuw plaatste Spurs zich daarmee voor de halve finale van het toernooi om de League Cup.

Spurs neemt revanche op Arsenal en maakt eindelijk weer kans op een prijs
Arsenal
Arsenal
0 - 2
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur

Op 2 december stonden Arsenal en Tottenham ook al tegenover elkaar in het Emirates Stadium. Toen trokken The Gunners na een zinderende wedstrijd aan het langste eind (4-2). Ten opzichte van die wedstrijd voerden beide managers een aantal wijzigingen door. Met oog op het loeidrukke schema kregen onder anderen Alexandre Lacazette en Harry Kane wat rust, Mesut Özil ontbrak wegens tactische redenen.

Het ontbreken van die topspelers aan de aftrap leverde een minder spectaculaire derby op dan tweeënhalve week terug. Met name Arsenal speelde een stuk minder sterk en kreeg in de 21ste minuut een eerste klap te verwerken. Na een uitstekende uittrap van bekerdoelman Paulo Gazzaniga bracht Dele Alli de bal bij Heung-Min Son, die Petr Cech passeerde: 0-1. Henrikh Mkhitaryan had even daarvoor een flinke kans op 1-0 gemist.

Arsenal kreeg ook daarna kansen, onder anderen via Pierre-Emerick Aubameyang, Lacazette en Aaron Ramsey, maar Spurs was doortastender. Moussa Sissoko had de 0-2 al kunnen maken na een fantastisch uitgespeelde counter. Alli haalde een kwartier na rust wél de trekker over. De Engelsman werd knap weggestuurd door de ingevallen Harry Kane en rondde fraai af met een lob over Cech.

Spurs speelde de wedstrijd daarna professioneel uit en plaatste zich daardoor voor de halve finale van het League Cup-toernooi. De andere halvefinalisten zijn Burton Albion, Manchester City en Chelsea. Voor Tottenham is het een unieke kans op eremetaal, de laatste prijs van de Londenaren dateert alweer uit 2008.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.