Alarm bij Manchester City na zeldzaam mooie goal stuntend Palace

Reacties

Manchester City heeft zaterdag voor de tweede keer in drie speelronden verloren in de Premier League. Tegen Crystal Palace ging het opnieuw mis voor de kampioen van Engeland. Hét hoogtepunt van de middag was de fenomenale knal van Andros Townsend.

Alarm bij Manchester City na zeldzaam mooie goal stuntend Palace
Manchester City
Manchester City
2 - 3
Crystal Palace
Crystal Palace

Manchester City ging dinsdag nog tot het uiterste tegen Leicester City om door te stoten tot de halve finale van het League Cup-toernooi. Pas in de strafschoppenreeks werd afgerekend met de middenmoter. Zeker met dat in het achterhoofd was het logisch dat Pep Guardiola weer volop rouleerde voor de thuiswedstrijd tegen Palace. Sergio Agüero en de net teruggekeerde Kevin De Bruyne begonnen op de bank, maar de afwezigheid van die twee leek City niet te deren. In de 27ste minuut zorgde Ilkay Gündogan voor de 1-0 door binnen te koppen uit een afgemeten voorzet van Fabian Delph. Patrick van Aanholt was te laat om in te grijpen.

Die goal viel na een openingsfase waarin City erg dominant was geweest tegen de extreem defensief spelende bezoekers. Toch lag het tempo te laag om Palace echt vaak aan het wankelen te brengen. De ploeg van Roy Hodgson beet kort na de goal van Gündogan bovendien knap van zich af, waardoor City opnieuw kon beginnen. Jeffrey Schlupp (foto) was het eindstation bij een counter en hij klopte Ederson met een tegendraads schot: 1-1.

De goal van Schlupp was nog maar een voorbode voor wat komen ging. De problemen werden alleen maar groter voor City, al zullen de enigszins neutrale toeschouwers toch vooral genoten hebben van de volgende Palace-goal. Townsend aarzelde niet bij een afvallende bal en koos vol overtuiging voor een volley. Hij ramde de bal vanaf zo'n dertig meter voorbij Ederson.

Andros Townsend maakte tien van zijn laatste zeventien goals van buiten het strafschopgebied.
Andros Townsend maakte tien van zijn laatste zeventien goals van buiten het strafschopgebied.

In de wetenschap dat Liverpool vrijdag al won bij Wolverhampton Wanderers en dat de grote concurrent nagenoeg foutloos is, besloot Guardiola vroeg in de tweede helft al veel meer risico te nemen. Uitgerekend één minuut na het inbrengen van Agüero voor Nicolás Otamendi ging het opnieuw mis voor The Citizens. Nadat Towsend tegen de paal gekopt had, schoffelde Kyle Walker onhandig Max Meyer onderuit. Luka Milivojevic benutte de strafschop: 1-3.

Guardiola liet De Bruyne nog invallen voor Delph en bracht Riyad Mahrez als vervanger van Raheem Sterling. De druk werd alsmaar groter, net als de tijdnood. Sané raakte de paal bij een vrije trap en vervolgens was het lang wachten op een grote kans voor de aansluitingstreffer. Pas in de 85ste minuut sloeg de thuisploeg toe, met behoorlijk wat mazzel. De Bruyne gaf een voorzet richting de tweede paal, bij Leroy Sané, maar de bal viel zo binnen. De 2-3 was voor City reden om nog maar eens extra gas te geven, maar dat was zonder resultaat.

City heeft nu een achterstand van vier punten op Liverpool, terwijl Tottenham Hotspur als nummer drie zondag de marge ten opzichte van de ploeg van Guardiola kan verkleinen tot twee punten. Palace staat veertiende.

Premier League

Stand Premier League 2018/2019

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
32
2
4
95-23
+72
98
2
Liverpool
38
30
7
1
89-22
+67
97
3
Chelsea
38
21
9
8
63-39
+24
72
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

Lees hieronder het overzicht met de andere Premier League-verslagen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.