Varane voorkomt volgende 'ramp' tegen Ajax-opponent Getafe

Reacties

Real Madrid is het nieuwe jaar begonnen met een welkome overwinning. Getafe werd in La Liga op eigen veld verslagen.

Varane voorkomt volgende 'ramp' tegen Ajax-opponent Getafe
© Pro Shots
Getafe
Getafe
0 - 3
Real Madrid
Real Madrid

Met drie remises op rij had Real Madrid het jaar 2019 in mineur afgesloten. Raphaël Varane besefte dat die tegenvallende resultaten de druk alleen maar hadden opgeschroefd. 'De druk binnen de club is enorm. De fans zijn bijzonder veeleisend: winnen is goed, maar genoeg is het nooit. Je moet het altijd beter doen. Een gelijkspel is bijvoorbeeld een ramp.'

Een nieuwe ramp werd door de Franse verdediger zelf voorkomen. Na een half uur profiteerde hij dankbaar van een fout van David Soria. De Getafe-goalie zat compleet mis bij een voorzet van Ferland Mendy, waardoor de bal na de kopbal van Varane in het doel eindigde.

Mede dankzij enkele knappe reddingen van Thibaut Courtois haalde Real Madrid de rust zonder schade. Want Getafe, dat in februari in de Europa League Ajax tegenkomt, deed meer van zich spreken dan de bezoekers. Maar het bleef bij blaffen.

Kort na rust verschafte Real Madrid zichzelf meer marge. Op aangeven van Toni Kroos kopte Varane ook de 0-2 op het scorebord. Na het wachten op het groene licht van de VAR kon de verdediger andermaal juichen. Het bleek genoeg voor de eerste Madrileense zege in La Liga sinds 7 december. In blessuretijd maakte Luka Modric de zege nog wat mooier.  

Real Madrid ging dankzij het succes bij Getafe voorbij aan koploper Barcelona, dat later vandaag nog in actie komt tegen Espanyol. Voor Zidane en co is de zege ook een opsteker op weg naar de strijd om de Supercopa de España van komende week in Saoedi-Arabië. De Koninklijke treedt woensdag in de halve finale aan tegen Valencia.

LaLiga

Stand LaLiga 2019/2020

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
9
3
70-25
+45
87
2
Barcelona
38
25
7
6
86-38
+48
82
3
Atlético Madrid
38
18
16
4
51-27
+24
70
4
Sevilla
38
19
13
6
54-34
+20
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.