Zidane vindt niet dat Real faalt bij nóg een jaar zonder prijzen

Reacties

Na een jaar zonder prijzen moet Real Madrid in 2020 weer succesvol zijn. De verwachtingen zijn zoals altijd hooggespannen in de Spaanse hoofdstad, maar trainer Zinedine Zidane laat zich er niet door leiden in aanloop naar de strijd om de Spaanse Super Cup.

Zidane vindt niet dat Real faalt bij nóg een jaar zonder prijzen
© Pro Shots
Getafe
Getafe
0 - 3
Real Madrid
Real Madrid

Real neemt volgende week ondanks het mislopen van eremetaal tijdens het afgelopen jaar deel aan dat toernooi in Saoedi-Arabië, omdat voor het eerst de beste vier clubs van het afgelopen seizoen in de Primera División kans maken op de Supercopa de España. Voorheen waren dat altijd alleen de kampioen en de Copa del Rey-winnaar tijdens een tweeluik in augustus.

Real kan het nieuwe jaar nu dus meteen goed beginnen als het op 9 januari van Valencia wint in de halve finale en in de eindstrijd vervolgens ook afrekent met Barcelona of Atlético Madrid. Eden Hazard zal niet op tijd hersteld zijn. Zidane liet weten dat de Belgische aanvaller zijn rentree van een voetblessure moet uitstellen tot na de strijd om de Super Cup.

Dat terwijl Hazard afgelopen zomer juist werd aangetrokken als de nieuwe ster die Real weer aan successen moet helpen. Vooralsnog maakt de Belgische dribbelaar weinig indruk met slechts één doelpunt in dertien officiële duels. Zijn laatste optreden dateert inmiddels van eind november. 'Ik hoop dat hij na de Super Cup weer langzaam terugkeert', zei Zidane.

Stom
Zidane zelf keerde vorig jaar terug om Real weer aan prijzen te helpen, maar vindt niet dat hij faalt als dat in 2020 niet lukt. 'Je faalt als je het niet probeert of niet alles geeft', zei de trainer op zijn persconferentie richting het competitieduel van zaterdag met Getafe. 'Eén club zal La Liga winnen en een ander de Champions League. Is de rest dan stom? Dat denk ik niet.'

In zijn vorige periode als trainer won Zidane het miljardenbal al drie keer met Real en werd hij één keer kampioen (in 2017). De Fransman wil de ene prijs niet belangrijker maken dan de ander. 'We weten hoe moeilijk het is de Champions League te winnen door de zware tegenstand, maar in La Liga speel je heel veel wedstrijden. Ze zijn allebei moeilijk om te winnen.'

Zidane reageerde desgevraagd ook op de geruchten. Spaanse media melden dat Real in de winter niemand zal aantrekken, maar wel dat Mariano Díaz en Brahim Díaz op huurbasis mogen vertrekken. 'Het kan een probleem worden als ze te weinig minuten maken, maar ze trainen goed. Tot de 31ste kan er nog heel veel gebeuren', sloot de trainer mysterieus af.

Real Madrid 2020: Pogba & Kanté halen, Bale, Isco & James lozen.
LaLiga

Stand LaLiga 2019/2020

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
9
3
70-25
+45
87
2
Barcelona
38
25
7
6
86-38
+48
82
3
Atlético Madrid
38
18
16
4
51-27
+24
70
4
Sevilla
38
19
13
6
54-34
+20
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.