Varane haalt uit naar FA: 'Waarom wordt onze mening niet gehoord?'

Reacties

Raphaël Varane heeft het gevoel dat de Engelse voetbalbond weinig doet met de meningen van spelers en trainers in de Premier League. Afgelopen week was de verdediger van Manchester United aanwezig op een bijeenkomst van de FA, waar hij een voor hem teleurstellend plan van de bond aanhoorde.

Varane haalt uit naar FA: 'Waarom wordt onze mening niet gehoord?'
© Pro Shots

In de topcompetities in Europa gaat het al langer over het overvolle speelschema. Verschillende spelers en managers deden hun beklag daar al over, maar voorlopig lijkt het niet minder te worden. Dat ziet ook Varane. 'We uiten al jaren onze zorgen over de hoeveelheid wedstrijden. Het speelschema is overvol en het is gevaarlijk voor de fysieke en mentale gezondheid van spelers', schrijft de Fransman op zijn social media.

Varane, die eerder dit jaar stopte als international vanwege de hoge belasting op zijn lichaam, was dan ook teleurgesteld toen hij hoorde wat de FA van plan is. 'Dit seizoen wil de bond langere wedstrijden, meer intensiteit en minder emoties van spelers. Als spelers willen we gewoon onder goede omstandigheden voetballen. Waarom wordt onze mening niet gehoord?'

Volgens Varane brengen de veranderingen in het voetbal de sport schade toe. 'We willen altijd ons maximale niveau halen, onze beste versie zijn en geweldige prestaties voorschotelen aan de fans. Ik voel me bevoorrecht dat voetbal mijn werk is. Het is wel belangrijk dat we als spelers en trainer de belangrijke problemen als deze aankaarten, om het spel waar we allemaal zo van houden te beschermen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer R. Varane
Meer over R. Varane
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.