Nieuwe regels in de Premier League: arbiter omringen levert gele kaart op

Reacties

Spelers in de Premier League moeten met ingang van komend seizoen beter op hun tellen passen. De FA heeft laten weten dat scheidsrechters strenger gaan optreden bij wangedrag. 

Nieuwe regels in de Premier League: arbiter omringen levert gele kaart op
© Pro Shots

De nieuwe regels schrijven voor dat spelers geen confrontatie mogen aangaan met de arbitrage. Ook te dicht in de buurt komen en fysiek contact maken met de wedstrijdleiding is verboden. Als twee of meer spelers een (assistent-)scheidsrechter op een intimiderende manier omringen, wordt voor de betrokkenen een gele kaart getrokken en gerapporteerd aan de FA.

Buiten de lijnen
Ook buiten de lijnen gelden nieuwe regels. Die zijn gericht op het aanpakken van het gedrag van supporters. Afgelopen seizoen klonken spreekkoren over stadionrampen en dodelijke ongevallen waarbij spelers of supporters betrokken waren. Ook droeg een aanhanger van Manchester United voor aanvang van de FA Cup-finale tegen Manchester City een kwetsend shirt over het Hillsborough-drama.

Voor supporters die 'negatief gedrag' vertonen op wedstrijddagen, wordt een proefproject op touw gezet. Het doel daarvan is om de raddraaiers te informeren over de impact van hun gedrag op andere bezoekers van Premier League-wedstrijden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.