Leicester City heeft op de valreep geen terrein moeten prijsgeven op koploper Liverpool. Manchester United sloeg de plank weer mis.

2 - 1
Everton
Everton

Na puntenverlies van Manchester City in Newcastle kon Leicester City zich ontpoppen tot de belangrijkste achtervolger van koploper Liverpool. The Foxes moesten daarvoor zondag afrekenen met Everton, dat op zijn beurt strijdt tegen degradatie. Het bleek een meer dan zware kluif voor de ploeg van Brendan Rodgers.

Na de openingstreffer van de gasten – Richarlison brak op aangeven van Djibril Sidibe halverwege de eerste helft de ban – wachtte Leicester een inhaalrace om de zesde overwinning op rij te boeken en zo de achterstand op Liverpool niet te laten oplopen.

In de 33ste minuut leefde Leicester City in de veronderstelling een strafschop te krijgen na een knullige actie van Mason Holgate op Benjamin Chilwell. Scheidsrechter Graham Scott kwam echter op advies van de VAR terug op zijn beslissing.

Het was uitstel van executie. In de 68ste minuut viel dan toch die op basis van het spel verdiende gelijkmaker. Topscorer Jamie Vardy was met zijn dertiende seizoengoal de man die de jacht op een volgende zege nieuw elan gaf. Everton werd zwaar onder druk gezet.

Kansen op de 2-1 waren niet besteed aan onder anderen Vardy en James Maddison. In blessuretijd volgde de bevrijding. Na de goal van invaller Kelechi Iheanacho was het nog wachten op de bevestiging aangezien de vlag omhoog was gegaan. De VAR bracht het King Power Stadium in extase. Het gat blijft acht punten op koploper Liverpool, dat op 5 oktober de laatste ploeg was die Leicester City puntenverlies toebracht.

Manchester United
2 - 2
Aston Villa
Aston Villa

Manchester United modderde de afgelopen week aan en had na de blamage in de Europa League des te meer goed te maken. Maar op Old Trafford maakte de ploeg van Ole Gunnar Solskjaer opnieuw geen beste indruk. In de elfde minuut kwam Aston Villa op voorsprong. De voorzet van Anwar El Ghazi leek te ver, maar Jack Grealish maakte er het beste van. En dat was fraai, want na een individuele actie krulde hij de bal in de verre hoek.

Voor El Ghazi was het ook het begin van het einde van de wedstrijd. De aanvaller moest in de zeventiende minuut het veld verlaten met de blessure die hij had opgelopen in de aanloop naar de 0-1.

United dacht door een eigen goal van doelman Tom Heaton en een treffer van Victor Lindelöf die slechte start weg te hebben gewerkt. Maar Tyrone Mings bezorgde met zijn eerste Premier League-goal Solskjaer en co na ruim een uur een volgende tegenvaller.