VAR drukt stempel op imponerende Premier League-start van City

Reacties

Manchester City is het Premier League-seizoen zaterdag in navolging van Liverpool begonnen met een overwinning. De kampioen van Engeland won eenvoudig van West Ham United. De videoscheidsrechter zorgde voor een primeur in het Olympisch Stadion van Londen en Raheem Sterling maakte een hattrick.

VAR drukt stempel op imponerende Premier League-start van City
West Ham United
West Ham United
0 - 5
Manchester City
Manchester City

Bij City stond er één nieuwkomer in de basis: middenvelder Rodri, die in de zomer overkwam van Atlético Madrid. Bij West Ham maakte Sébastien Haller zijn debuut in de Premier League. De Franse spits, ruim twee jaar geleden nog actief voor FC Utrecht, kostte de Londense club veertig miljoen euro. Hij maakte een prima indruk in zijn eerste competitiewedstrijd voor West Ham.

Haller slaagde er niet in om te scoren. Gabriel Jesus deed dat aan de andere kant wel. Voordat het zover was, testte Riyad Mahrez keeper Lukasz Fabianski met een geplaatst schot in de verre hoek. Even later werkte David Silva de bal naast. City groeide in de eerste helft in de wedstrijd en kwam halverwege op voorsprong. Kyle Walker stoomde op aan de rechterkant na een pass van Mahrez en gaf voor op Jesus, die de bal in het doel werkte. West Ham-verdediger Issa Diop leek de bal nog aan te raken, maar de goal kwam op naam van de Braziliaan.

West Ham had het vervolgens aan Fabianski te danken dat het bij rust nog maar 0-1 stond, want de Poolse keeper had een antwoord op pogingen van Kevin De Bruyne en Jesus. In de tweede helft was het wel al vroeg raak. De Bruyne zette Sterling voor de keeper en de aanvallende middenvelder bleef koel: 0-2. Enkele minuten later leek het 0-3 te worden via Jesus, op aangeven van Sterling, maar de VAR stak daar een stokje voor vanwege buitenspel, zij het minimaal. Het was de eerste door de VAR afgekeurde treffer in de Premier League.

Kort nadat West Ham via een kopbal van Diop, die over vloog, voor gevaar zorgde, sloeg City alsnog voor de derde keer toe. Sterling stond randje buitenspel en scoorde op aangeven van Mahrez. De VAR keek nog wel naar de beelden, maar gaf wel groen licht voor de goal. Invaller Sergio Agüero zorgde daarna voor 0-4. Mahrez werd neergehaald en de bal ging op de stip. De slappe inzet van Agüero werd nog gepakt door Fabianski, maar de VAR oordeelde dat Declan Rice te vroeg kwam inlopen en dat de strafschop over moest. Deze keer had de Argentijn wel succes: 0-4. Het slotakkoord was aan Sterling, die in de extra tijd met 0-5 zijn middag nog meer glans gaf door een hattrick te completeren.

Zo deed City wat Liverpool vrijdagavond al lukte: ruim winnen. The Reds waren met 4-1 te sterk voor Norwich City. Over een week wacht City al de eerste topper in de Premier League. Dan komt Tottenham Hotspur op bezoek.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.