Van Wolfswinkel stelt punt veilig, Zlatan is weer cruciaal

In de rubriek Elders over de grens belichten we het belangrijkste nieuws van de speelronden in de kleinere (Europese) competities. Berichten uit de vier Europese toplanden vind je uitgebreider elders op onze site.

Ricky van Wolfswinkel heeft Sporting Lissabon een belangrijke dienst bewezen • De Nederlander zorgde een kwartier voor tijd voor het slotakkoord in de wedstrijd tegen Académica Coimbra • Zijn achtste competitiedoelpunt van het seizoen was uiteindelijk niet genoeg voor de zege, het werd 1-1 • Zakaria Labyad speelde de gehele tweede helft • Sporting heeft alweer drie competitieduels op rij niet gewonnen en is met de tiende plek nog altijd niet uit de degradatiezorgen • Het verschil met hekkensluiter Beira-Mar, dat nog een wedstrijd te goed heeft, bedraagt negen punten • John van den Brom heeft met Anderlecht de voorlaatste wedstrijd van de reguliere competitie winnend afgesloten • Met minimaal verschil werd er gewonnen van het KV Mechelen van Harm van Veldhoven (1-0) • De enige treffer van de wedstrijd viel na een klein uur toen Tom De Sutter toesloeg • Met nog één duel te gaan is al duidelijk is dat Anderlecht in Play-Off I het op moet nemen tegen Zulte Waregem, het Racing Genk van Mario Been, Club Brugge, Standard Luik en SC Lokeren •

• Ook is nu definitief duidelijk welke twee clubs moeten strijden tegen degradatie in Play-Off III • Duidelijk was al dat het Cercle Brugge van trainer Foeke Booy gedoemd was tot een vijfluik om degradatie te voorkomen • De tegenstander is Beerschot AC geworden, dat na de 3-2 nederlaag tegen Waasland-Beveren de onderste twee plekken niet meer kan ontlopen • Cercle Brugge, met Joey Godee negentig minuten binnen de lijnen, verloor met 1-3 van Bergen • • Zlatan Ibrahimovic heeft bij zijn terugkeer bij Paris Saint-Germain weer laten zien waarom hij zo belangrijk is voor de ploeg • Hoogstpersoonlijk maakte hij na een klein kwartier in de tweede helft de achterstand tegen AS Nancy ongedaan om de koploper drie minuten later op voorsprong te zetten • Woensdag in de Champions League tegen Valencia (1-1) ontbrak hij vanwege een schorsing • Benjamin Moukandjo Bile had Nancy na 37 minuten op voorsprong gebracht • Ibrahimovic heeft alweer 24 competitiegoals gemaakt in 25 wedstrijden • Gregory van der Wiel speelde de hele wedstrijd • PSG heeft nu 57 punten, vijf meer dan Olympique Lyon dat zondag Olympique Marseille op bezoek krijgt • Nancy heeft alleen Troyes onder zich • • Besiktas heeft niet ten volle geprofiteerd van de nederlaag van Galatasaray, dat vrijdag met 1-0 onderuit ging tegen Gençlerbirligi • De Turkse nummer twee kwam zaterdag niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel bij Trabzonspor, waardoor de achterstand op koploper Galatasaray werd teruggebracht tot slechts vier punten • • Celtic heeft tegen Ross County de tweede competitienederlaag op rij geïncasseerd • De Schotse koploper was dankzij treffers van Charlie Mulgrew en Gary Hooper na ruim twintig minuten nog op de goede weg, maar ging uiteindelijk met 3-2 ten onder bij Ross County • Invaller Steffen Wohlfarth was met een rake kopbal in de blessuretijd de gevierde man bij de nummer drie van Schotland • Royston Drenthe heeft zijn nieuwe club Alania Vladikavkaz geen zege kunnen bezorgen in zijn eerste wedstrijd (0-0) • Wel deed Drenthe negentig minuten mee als linkshalf tegen FK Rostov, waar Danko Lazovic een uur meespeelde • Alania staat nu drie punten voor op hekkensluiter Mordavia Saransk; Rostov heeft 21 punten en staat elfde •

• CSKA Moskou heeft dankzij goals van voormalige Eredivisie-spelers gewonnen bij Krylia Sovetov Samara: 0-2 • Pontus Wernbloom (ex-AZ) en Ahmed Musa (ex-VVV Venlo) waren in respectievelijk de eerste en tweede helft trefzeker voor de koploper van de Russische Premjer Liga • Wernbloom kopte raak uit een hoekschop en Musa rondde een voorzet van Vágner Love af • CSKA heeft vijf punten voorsprong op FC Anzhi, dat zondag nog in actie komt •

• Dankzij een goal van Ivan Solovjev heeft Dinamo Moskou zich in de eerste wedstrijd na de winterstop ontdaan van stadgenoot Lokomotiv • Na 35 minuten gleed hij de bal van dichtbij binnen en bij die goal bleef het • Dinamo staat door de winst vijfde met 33 punten, Lokomotiv staat tiende met maar twee punten minder • Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht op het VI-Scorebord.