Van 't Schip ziet Ajax nog steeds te veel weggeven

Reacties

Ajax-trainer John van 't Schip zag zijn ploeg zondag opnieuw winnen. De Amsterdammers hadden het bij vlagen best lastig met RKC Waalwijk, maar behaalden uiteindelijk wel een ruime zege. Van 't Schip vond dat ook terecht.

Van 't Schip ziet Ajax nog steeds te veel weggeven
© Pro Shots
Ajax
Ajax
4 - 1
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk

'Het was niet zo makkelijk als de uitslag doet vermoeden. Je komt 1-0 voor, zij kwamen op 1-1. Beetje Comedy Capers, Michiel Kramer was er als de kippen bij. Gelukkig maakte Brian Brobbey snel 2-1. Daarna werd het beter, maar ook bij 4-1 kregen ze toch nog twee kansen. Daar moeten we scherper in blijven. Misschien is dat de jeugdigheid, maar uiteindelijk denk ik dat het een verdiende overwinning was', analyseerde de trainer.

Nadat FC Twente en AZ zaterdag met punten morsten, greep Ajax de kans om dichter bij plek drie te komen. 'Voor ons is het belangrijk dat we de druk erop houden, zoveel mogelijk winnen. Ook vandaag zie je dat het niet allemaal makkelijk gaat, er is nog werk aan de winkel. Dit weekend pakt goed uit voor ons, maar er is zijn nog een hoop weekenden over', waarschuwde Van 't Schip, die twee spelers uitlichtte: Brobbey en Steven Berghuis.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Brobbey is belangrijk voor ons. Spelers weten ook steeds beter hoe hem aan te spelen, hoe hem te gebruiken. Als aanspeelpunt is hij ook heel belangrijk als rustpunt, dan kunnen we verder blijken. Gelukkig maakte Steven op het laatst een fantastische goal, die zat er de laatste weken dicht bij.'

Berghuis' breukje
Berghuis kwam zelf ook voor de camera, en verklaarde waarom hij een brace droeg. 'Ik heb vorige week een breukje in mijn hand opgelopen, ik denk dat het gebeurde toen ik de paal aanraakte na onze eerste goal. Nu heb ik denk ik voor zes weken een brace. Ik heb er last van, maar tijdens de wedstrijd is het goed gegaan. Nu moet ik meer met ruimtes spelen en nog meer uit de duels blijven.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De Ajacied ziet in het spel nog wel verbeterpunten, maar constateert ook dat zijn ploeg alsmaar betere resultaten behaalt. 'Qua resultaten zag ik dat we 26 punten hebben gehaald uit de laatste tien wedstrijden. Dat is helemaal niet verkeerd, maar we hebben nog een hoop te verbeteren. Vandaag speelden we tegen vijf verdedigers, dat vraagt qua veldbezetting toch weer andere dingen. Die ontwikkeling maken we nog door.'

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSV
33
28
4
1
108-20
+88
88
2
Feyenoord
33
25
6
2
88-26
+62
81
3
FC Twente
33
20
6
7
67-35
+32
66
4
AZ
33
19
7
7
67-36
+31
64
5
Ajax
33
15
10
8
72-59
+13
55
* Actueel tot en met 13 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer S. Berghuis
Meer over S. Berghuis
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.