Van 't Schip haalt historische Griekse dag aan na droomresultaat

Reacties

Een punt op bezoek bij Spanje: John van 't Schip beleefde donderdagavond met Griekenland een uitstekende start van de WK-kwalificatie. De Griekse media zijn uiteraard euforisch, maar wijzen er ook op dat het punt de krachtsverhoudingen enigszins geweld aandeed.

Van 't Schip haalt historische Griekse dag aan na droomresultaat
© Pro Shots
Spanje
Spanje
1 - 1
Griekenland
Griekenland

'God houdt van Griekenland', is de veelzeggende kop in de krant Ta Nea. 'Het leek wel een droom. Spanje had tachtig procent balbezit, maar toch is onze nationale ploeg het avontuur richting Qatar zeer positief begonnen. De Griekse verdediging stond als een huis.'

Keeper Odisseas Vlachodimos werd in de eerste helft geklopt door Álvaro Morata, maar door een penalty van Anastasios Bakasetas kwamen de bezoekers na rust langszij in Granada. De strafschop zorgde voor onbegrip bij boosdoener Iñigo Martínez, zie onderstaande beelden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Uiteraard koesterde Van 't Schip het resultaat. 'Na de strafschop bleven we vechten. Het is een geweldig punt, dus ik ben blij voor het team en de mensen in Griekenland, zeker op deze speciale dag', vertelde de bondscoach bij Ziggo Sport. De ex-trainer van onder meer PEC Zwolle refereerde aan de Griekse onafhankelijkheidsdag, donderdag precies tweehonderd jaar geleden.

'Het belangrijkste element was, net als tweehonderd jaar geleden, dat Grieken vechten tegen grotere tegenstanders. We lieten zien dat we een team zijn. We bleven vechten tot het einde. Natuurlijk domineerde Spanje en had het veel balbezit, maar ze creëerden niet heel veel grote kansen.'

De krant Avgi heeft het over een 'heroïsche inspanning'. 'Dit is een gouden gelijkspel.'

Griekenland vervolgt de WK-voorronde woensdag met een thuiswedstrijd tegen Georgië. De andere opponenten in Groep B zijn Zweden en Kosovo.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Griekenland
Meer over Griekenland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.