Van Seumeren: 'KNVB is een verschrikkelijk slecht georganiseerde bende'

Reacties

FC Utrecht-eigenaar Frans van Seumeren heeft geen goed woord over voor de KNVB. Zijn club verloor vrijdag het kort geding tegen de bond, kort voordat die uitspraak naar buiten kwam ging de preses er al met gestrekt been in.

Van Seumeren: 'KNVB is een verschrikkelijk slecht georganiseerde bende'
© Pro Shots

De voetbalbond besloot eerder deze week om de play-offfinale om een Europees ticket tussen Feyenoord en FC Utrecht te verplaatsen van zaterdagavond 20.00 uur naar zondagmiddag 12.15 uur. Dit omdat de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb van mening is dat zijn stad niet tegelijkertijd de finale van het Eurovisie Songfestival én de play-offkraker kan organiseren. FC Utrecht spande een kort geding aan tegen dat besluit, die zaak diende vrijdag.

De uitspraak van de rechter was uiteindelijk in het voordeel van de KNVB, en dus wordt de wedstrijd inderdaad verplaatst naar zondagmiddag. Algemeen directeur Thijs van Es reageerde al teleurgesteld, maar Van Seumeren is ronduit woedend. 'Laten we eerlijk zijn: vorig jaar zijn we al slecht behandeld', zo begon hij tegenover RTV Utrecht, overigens nog vóór de uitspraak. Daarmee doelde hij op het feit dat de KNVB in het door corona onderbroken vorige seizoen al snel een streep zette door de bekerfinale, waarin FC Utrecht ook tegen Feyenoord zou spelen.

'Toen mocht het niet op het veld beslist worden, terwijl er in heel Europa 32 van de 34 finales wél gespeeld werden', vervolgt Van Seumeren. 'Alleen in Cyprus en Nederland niet, geloof ik. Terwijl het best had gekund, er werden in augustus ook al oefenwedstrijden gespeeld, maar nee: de beslissing was al genomen. We zijn toen in het pak genomen. En nu zeggen ze dat er wél gespeeld moet worden...', verbaast hij zich.

En dus heeft Van Seumeren geen goed woord over voor de KNVB. 'Er zit totaal geen empathie, in die hele organisatie. Het is een ongelooflijk en verschrikkelijk slecht georganiseerde bende. We kregen gewoon een brief, hè? "De wedstrijd is verplaatst." Je verwacht toch op z'n minst een belletje, of een overleg?' Maar, zo sloot Van Seumeren strijdbaar af: 'Als de rechtvaardiging niet van de KNVB komt, dan zorgen onze spelers er zelf voor door de wedstrijd gewoon te winnen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.