Van Premier League-kampioen naar bijna vergeten: Nasri neemt afscheid

Reacties

Samir Nasri heeft een punt gezet achter zijn spelersloopbaan. De 34-jarige Fransman zit al ruim een jaar zonder club en wil als speler geen nieuwe uitdaging meer aangaan.

Van Premier League-kampioen naar bijna vergeten: Nasri neemt afscheid
© Pro Shots

Nasri doorliep de jeugdopleiding van Olympique Marseille en brak ook door bij de Franse topclub, waarna hij in de zomer van 2008 voor zestien miljoen euro naar Arsenal vertrok. Na drie seizoenen in Noord-Londen vertrok hij naar Manchester City. Met die club werd hij in vijf seizoenen twee keer kampioen van Engeland. City verhuurde hem vervolgens eerst aan Sevilla en verkocht hem een seizoen later aan Antalyaspor.

In die fase van zijn carrière ging het echt mis met Nasri. De 41-voudig international werd voor anderhalf jaar geschorst vanwege dopinggebruik, terwijl hij zei zich van geen kwaad bewust te zijn geweest na het gebruiken van een vitamine-injectie toen hij zich niet goed voelde. Bij West Ham United en Anderlecht kreeg de aanvallende middenvelder na zolang aan de zijlijn te hebben gestaan zijn carrière mede door blessures niet echt meer op de rit. Nasri speelde zijn laatste officiële wedstrijd op 4 oktober 2019, als invaller bij Anderlecht in een uitwedstrijd tegen Charleroi.

Nasri is tegenwoordig analist bij Canal + en heeft aangegeven dat geen enkele aanbieding die hij gekregen heeft hem nog echt kon prikkelen. In Frankrijk wilde hij eigenlijk alleen nog maar voor Marseille spelen, maar het kwam niet tot een terugkeer bij zijn oude club.

Spelersprofiel

S. Nasri


Geboortedatum:
26 juni 1987
Leeftijd:
37
Geboorteplaats:
Marseille
Nationaliteit
Frankrijk
Lengte:
1,75 m
Gewicht:
75 kg
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.