Van Praag steunt pleidooi Platini voor 'BeNeLiga'

Michael van Praag pleit voor een onderzoek naar de haalbaarheid van een Belgisch-Nederlandse competitie. Dat zegt de KNVB-voorzitter op BNR Nieuwsradio.

Van Praag steunt pleidooi Platini voor 'BeNeLiga'

'In mijn tijd als Ajax-voorzitter is dit idee altijd weggehoond op basis van emoties, maar er is nooit gekeken naar de mogelijkheden die samenvoeging biedt', legt Van Praag zijn standpunt uit. 'Het is nooit onderzocht. Supporters is gewoonweg nooit iets gevraagd. Ik wil wel eens weten of er inderdaad meer televisiegelden uit de markt kunnen worden gehaald, en om welk bedrag het dan daadwerkelijk gaat.'

Van Praag wakkert daarmee de discussie aan die door UEFA-voorzitter Michel Platini vorige week nieuw leven was ingeblazen. De Franse preses dacht onder meer aan drie Belgisch-Nederlandse competities; een Eredivisie, een Eerste Divisie en een Tweede Divisie.

In de nieuwe Voetbal International motiveert Platini zijn pleidooi voor een zogenaamde BeNeLiga. 'Ik vind dat er op gestudeerd moet worden. Maar dan moet wel een volledige piramide in ogenschouw worden genomen, want ik ben tegen privé-initiatieven van de grootste clubs. Dan moet je drie divisies maken en niet simpel van beide landen de beste acht clubs bij elkaar zetten.'

De nieuwe VI bevat een uitgebreid interview met Platini. Vanaf woensdag ligt VI nummer 13 in de winkel. Klik hier voor de inhoud.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen