Van Persie hoopt bij Feyenoord op mentorrol à la Bergkamp en Henry

Reacties

Een van de drijfveren voor Robin van Persie om terug te keren in Rotterdam is dat hij zijn ervaring wil overdragen aan de nieuwe generatie Feyenoord-spelers. De 34-jarige aanvaller ziet een mentorrol voor zichzelf weggelegd en haalde als voorbeeld zijn Arsenal-periode aan.

Van Persie hoopt bij Feyenoord op mentorrol à la Bergkamp en Henry

Van Persie vertrok in 2004 op twintigjarige leeftijd naar Arsenal, destijds de kampioen van de Premier League. De nu teruggekeerde Feyenoorder maakte maandagmiddag bij zijn presentatie duidelijk zich die periode in Noord-Londen nog goed te kunnen herinneren: 'Ik heb het geluk gehad dat ik tegen jongens als Bergkamp, Thierry Henry en Patrick Vieira kon opkijken. Die hiërarchie in een groep is belangrijk, dat je kunt opkijken tegen een speler die veel heeft gemaakt. Nu ben ik toevallig die speler bij Feyenoord.'

De topscorer aller tijden van het Nederlandse elftal maakte duidelijk dat hij zeker niet de jeugd de les gaat lezen. Van Persie vertelde over zijn intenties: 'Ik ben zelf heel dankbaar dat ik zo'n carrière heb gehad. Dat meen ik serieus. Ik wil nu ook wat teruggeven aan het voetbal. Nu ik hier ben, kan ik ook de nieuwe generatie een beetje op weg helpen. Wat vroeger jongens als Bergkamp, Pires, Vieira en Henry deden, kan ik op mijn manier doen. Dat ik laat zien hoe ik voor mijn sport leef en mijn leven invul. Op die manier denk ik de nieuwe generatie ook te kunnen helpen.'

Positie
Over de verschillende rollen die hij binnen de lijnen kan vervullen bij Feyenoord, wilde Van Persie niet teveel ingaan. Wel maakte de routinier duidelijk open te staan voor een rol als aanvallende middenvelder. 'Ik denk wel dat ik als middenvelder zou kunnen spelen', aldus Van Persie, die tegenover een buitenlandse journalist in het Engels duidelijk maakte aan de vier meest aanvallende posities te denken.

Tegelijkertijd was Van Persie waakzaam niet coach Giovanni van Bronckhorst voor de voeten te lopen. 'Het hangt er vanaf wat de trainer kiest. Voor nu is het vooral belangrijk dat ik veel en extra ga trainen', vertelde de routinier, die denkt woensdag al bij de wedstrijdselectie te kunnen zitten voor de uitwedstrijd tegen FC Utrecht.

'Je kunt niet verwachten dat Van Persie Feyenoord op sleeptouw neemt'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.