De Grote Van Persie Quiz: dit zijn z'n 'favoriete' teamgenoten

Reacties

Robin van Persie is terug bij Feyenoord. Ruim dertien jaar na zijn vertrek uit Rotterdam kan de 34-jarige aanvaller zijn - zeker voor een speler van zijn statuur - wat tegenvallende productie in de Eredivisie (veertien treffers) verder opvijzelen. Een quiz over de goals die Van Persie tot nu toe vooral in buitenlandse dienst maakte.

De Grote Van Persie Quiz: dit zijn z'n 'favoriete' teamgenoten

En dat zijn er nogal wat: 131 officiële treffers voor Arsenal, 58 voor Manchester United en 40 voor Fenerbahçe. Met name in de seizoenen 2011/12, zijn laatste voor Arsenal, en 2012/13, zijn eerste bij United, was er geen houden aan met respectievelijk 37 en 30 goals in 48 wedstrijden. In beide jaargangen ging de topscorerstitel van de Premier League naar Van Persie, die in Nederlandse dienst vooral furore maakte in Oranje en met vijftig doelpunten nog altijd geldt als topschutter aller tijden van ons nationale team.

Dat de cirkel rond is voor Van Persie, is voor VI de aanleiding voor een quiz. En wel een over de favoriete ploeggenoten van RVP. Dat wil zeggen, de spelers met wie hij het vaakst betrokken was bij een goal; hetzij als aangever, hetzij als afmaker. Voor die zogeheten Joint Goal Participation raadpleegden we de onvolprezen website van Transfermarkt, met onderstaande lijst als fraai resultaat. We geven de positie, nationaliteit en de teams van Van Persie's oude ploeggenoten weg, plus hun aantal gezamenlijke duels en goals. Veel plezier!

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.