Van Persie excelleert tegen Swansea met twee doelpunten

Robin van Persie is van de meet af aan scherp. De aanvaller van Manchester United was met twee mooie doelpunten de grote man tegen Swansea City, waar Wilfried Bony zijn debuut maakte (1-4).

Van Persie excelleert tegen Swansea met twee doelpunten

De eerste competitiewedstrijd van David Moyes in dienst van Manchester United speelde zich af in Wales. Als opvolger van boegbeeld Sir Alex Ferguson had hij een rommelige voorbereiding, met onder meer de transfersoap omtrent Wayne Rooney. De Engelsman moest naast Moyes op de bank starten tegen Swansea.

Zonder Rooney maar met Robin van Persie in de basis begon Manchester United niet overtuigend. Swansea had de bezoekers redelijk in de tang en brak een aantal keren gevaarlijk uit. Na ruim een half uur was het verzet van de ploeg uit Wales echter gebroken, dankzij de man die zijn vorm van afgelopen seizoen gewoon voortzette in deze seizoenopening.

De Nederlander ontving een knappe pass van Ryan Giggs, nam de bal aan op de borst in het zestienmetergebied en liet met een halve omhaal Swansea-doelman Michel Vorm volledig kansloos. Ruim een minuut later werd de score zelfs verdubbeld. Van Persie kopte mis, maar zag de bal voor de voeten van Antonio Valencia belanden. Hij trok hard voor en zag Danny Welbeck de bal het laatste tikje geven.

Direct na rust gunde Michael Laudrup speeltijd aan de Eredivisie-topscorer van afgelopen seizoen: Wilfried Bony. De Ivoriaan maakte zijn debuut voor zijn nieuwe club, nadat Laudrup eerder al te kennen had gegeven dat zijn recordaankoop vanwege een lange reis na een interland niet in de basis kon starten. Bony liet direct zien gevaarlijk te zijn, mede dankzij z'n duelkracht.

Nadat Rooney na een uur in mocht vallen voor Giggs, gooide Van Persie even later de wedstrijd in het slot. Met een snoeiharde knal vanaf randje zestien zorgde de aanvoerder van Oranje voor de 0-3. Bony liet vlak voor tijd zien het scoren nog niet verleerd te zijn, door de eretreffer namens Swansea te zorgen. Het laatste woord was echter voor Welbeck, die met een stiftje de wedstrijd op schitterende wijze afsloot.

Bekijk hier al onze video's