Van Persie baalt van mislopen heldenrol bij 'homecoming'

Reacties

Met een 1-1 gelijkspel bij FC Utrecht keerde Robin van Persie woensdagavond na veertien jaar afwezigheid terug in de Eredivisie. Ondanks het slechte weer in de Domstad, genoot hij met volle teugen van zijn homecoming. 'Ik hoop veel mensen blij te gaan maken.' Wel was er één klein minpuntje.

Van Persie baalt van mislopen heldenrol bij 'homecoming'

Bij zijn rentree op de Nederlandse velden had RVP namelijk direct kunnen scoren, maar in de slotfase hielp hij een grote kans om zeep. 'Ik vond het hartstikke leuk om weer te spelen, het is veel te lang geleden. En ook nog bij mijn eigen club: dat is fijn. Al baal ik wel een klein beetje van die kans op het einde, die had ik er heel graag in geschoten.' De bal ging echter ver over, al kon Van Persie dat bij het terugkijken van de beelden niet alleen zichzelf kwalijk nemen. 'Kijk, hij stuit net een beetje op. Toch een klein excuus', grijnsde hij tegenover FOX Sports.

Langzaam maar zeker hoopt Van Persie een grote rol te gaan spelen in Rotterdam-Zuid. 'Ik voel me goed, maar tussen je goed voelen en veel minuten maken zit nog een heel verschil. Daar ligt een uitdaging, maar ik heb er ongelooflijk veel zin in. Dat is het belangrijkste. Het is het halve werk als je happy bent, goed in je vel zit en je thuis voelt. Dan komt de rest vanzelf. Ik hoop dat er heel veel moois gaat komen en dat ik veel mensen blij kan maken. Dat kan ik nu nog niet beloven, maar daar ga ik mijn uiterste best voor doen.'

Zijn goede gevoel moet zich nu dus gaan vertalen naar fitheid. 'Ik heb twee keer getraind en nu tien minuten gespeeld, dus we zijn op de goede weg. Maar feit is dat ik vijf maanden niet gespeeld heb. We moeten het dus rustig opbouwen. Dat is wel zo verantwoord, zeggen ze dan. In de tussentijd ga ik lekker genieten, want ik ben ooit gaan voetballen omdat ik het zo leuk vind. En dat vind ik het nog steeds, ook al regent het hier keihard', sloot hij met een kwinkslag af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.