Van Persie kan bij rentree in Eredivisie meteen record verbeteren

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijddag in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Woensdagavond ziet de Eredivisie-stand er eindelijk weer netjes uit, zodra FC Utrecht en Feyenoord hun inhaalwedstrijd hebben afgewerkt.

Van Persie kan bij rentree in Eredivisie meteen record verbeteren

FC Utrecht - Feyenoord

 
Aftrap:20.00 uur
Scheidsrechter:Kevin Blom
Laatste 5 Eredivisie-duels FC Utrecht:6 punten
Laatste 5 Eredivisie-duels Feyenoord:10 punten

Actueel

Feyenoord likte de voorbije dagen de wonden na de nederlaag in de Klassieker tegen Ajax. 'FC Utrecht-uit' is dan geen fijn vooruitzicht. Na achttien speelrondes totaliseren de Domstedelingen 29 punten, maar drie minder dan Feyenoord.

• Jean-Paul de Jong kwam vrijdag niet tot een zege bij zijn debuut als hoofdtrainer van FC Utrecht; het werd 1-1 tegen AZ. Willem van Hanegem was in 2007 de laatste coach van de Domstedelingen die geen van zijn eerste twee thuisduels in winst omzette.

• Als gevolg van zijn rode kaart tegen Ajax schittert Nicolai Jørgensen door afwezigheid tegen FC Utrecht. Sinds de komst van de Deen naar De Kuip veroveren de Rotterdammers met de aanvaller in de basis gemiddeld 2,3 punten per wedstrijd. Zonder de aanvaller ligt dit moyenne op 1,6 punt per duel.

Vorig jaar behoedde Michiel Kramer de Rotterdammers op de valreep voor een nederlaag.
Vorig jaar behoedde Michiel Kramer de Rotterdammers op de valreep voor een nederlaag.

Viert Robin van Persie zijn rentree op de Nederlandse velden? De 34-jarige aanvaller kan na 5.015 dagen weer een Eredivisie-wedstrijd spelen. Dat zou een recordaantal dagen tussen twee Eredivisie-duels betekenen; het huidige record is handen van Daan Netten (4.834 dagen).

Dit Eredivisie-seizoen was Zakaria Labyad al goed voor zes assists. Dit decennium waren er maar twee spelers van FC Utrecht die in een hele jaargang meer passes gaven die leidden tot een doelpunt: Dries Mertens (twaalf stuks, in 2010/11) en Tommy Oar (zeven assists, in 2014/15).

• In zes Eredivisie-duels met FC Utrecht was Tonny Vilhena al goed voor vier goals en twee assists. Daarmee is de ploeg uit Midden-Nederland met AZ zijn favoriete tegenstander.

Historie

• FC Utrecht is in Eredivisie-verband al tien thuiswedstrijden zonder overwinning tegen Feyenoord (vijf remises en vijf verliesbeurten). Vorig seizoen pakte Feyenoord een punt door de extreem late 3-3 van Michiel Kramer.

• Feyenoord gaat voor de 48ste keer in de Eredivisie-historie op bezoek bij FC Utrecht. De thuisploeg pakte maar elf keer de volle buit en ging 21 keer onderuit. Vijftien edities leverden geen winnaar op.


De laatste 5 Eredivisie-edities van FC Utrecht - Feyenoord

SeizoenUitslag
2012/130-1
2013/142-5
2014/150-0
2015/161-2
2016/173-3

'Als hij fit is, kan Van Persie het verschil maken'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.