FC Utrecht verleidt Klich tot derde transfer naar Nederland

Reacties

Mateusz Klich maakt voor de derde keer in zijn carrière een transfer naar Nederland. FC Utrecht heeft zich per direct versterkt met de middenvelder van Leeds United, die tot het eind van dit seizoen gehuurd wordt.

FC Utrecht verleidt Klich tot derde transfer naar Nederland

Afgelopen zomer verruilde Klich FC Twente na een sterk persoonlijk seizoen nog voor de Engelse club uit het Championship, maar zijn verblijf in Engeland liep uit op een teleurstelling. De Pool kwam in vijf competitieduels niet verder dan 135 speelminuten.

Leeds was dan ook bereid om Klich alweer te laten vertrekken, waarop Utrecht toesloeg. De 27-jarige Klich kwam in Nederland eerder anderhalf jaar uit voor PEC Zwolle, dat hem medio 2014 verkocht aan VfL Wolfsburg. In Duitsland kwam de middenvelder echter niet aan de bak, waarop FC Twente hem terughaalde naar Nederland en na een jaar verkocht aan Leeds.

'Wij zijn ervan overtuigd dat Mateusz onze selectie voorzien van een extra kwaliteitsimpuls', aldus directeur voetbalzaken Jordy Zuidam op de clubwebsite. 'Hij heeft aangetoond een speler te zijn die in de Eredivisie het verschil kan maken. Mateusz heeft een enorme drive om zich bij ons in de kijker te spelen van WK-deelnemer Polen. Hij geeft trainer Jean-Paul de Jong een extra optie op het middenveld en kan in die linie op meerdere posities uit de voeten.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.