Van Overeem verlaat Eredivisie en tekent duizenden kilometers verderop

Reacties

Joris van Overeem vervolgt zijn carrière in Israël. De middenvelder maakt transfervrij de overstap van FC Utrecht naar Maccabi Tel Aviv. Hij heeft een driejarig contract gesigneerd, zo maakt de 23-voudig landskampioen van Israël bekend.

Van Overeem verlaat Eredivisie en tekent duizenden kilometers verderop
© Pro Shots

'Ik ben heel blij om voor Maccabi te gaan spelen, de grootste club in Israël', reageert de 28-jarige Van Overeem op zijn transfer. 'Mijn ambitie is om zoveel mogelijk prijzen te pakken bij Maccabi. Ik zie ernaar uit om in het Bloomfieldstadion te gaan spelen.' Van Overeem speelde tot dusver alleen in de Eredivisie, maar verlaat Utrecht nu voor een avontuur ruim drieduizend kilometer verderop. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bestuurder Barak Itzhaki van Maccabi beschrijft Van Overeem als een 'veelzijdige speler die op veel posities op het middenveld kan spelen'. 'Hij heeft veel ervaring opgedaan op het hoogste niveau in Nederland, in Europese toernooien en bij meerdere Nederlandse jeugdteams. Hij was een sleutelspeler bij de clubs waarvoor hij uitkwam en we weten zeker dat hij ons gaat helpen bij het bereiken van onze doelstellingen.'

Van Overeem speelde sinds de zomer van 2018 voor Utrecht. Hij kwam in totaal tot 100 competitieduels voor de club, waarvan 25 in het afgelopen seizoen. Van Overeem doorliep de jeugdopleiding van AZ en speelde tussen 2013 en 2018 in het eerste elftal van de Alkmaarders, met uitzondering van een seizoen op huurbasis bij FC Dordrecht. In totaal heeft hij 213 duels in de Eredivisie op zijn cv staan.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.