Van Nistelrooy maakt status van goalgetter waar

Hamburger SV kende een goede generale voor de Europa League-ontmoeting met PSV dankzij de scoringsdrift van Ruud van Nistelrooy. Ook FC Twente-opponent Werder Bremen was succesvol.

VfB Stuttgart-Hamburger SV 1-3Ruud van Nistelrooy kreeg tegen VfB Stuttgart een klein half uur
de tijd om zijn eerste treffer in Duitse dienst te maken. De Nederlander had tien minuten nodig om zich te laten gelden. Bij zijn eerste kans schoot hij de bal bij de tweede paal binnen. Twee minuten later maakte hij zijn status van goalgetter helemáál waar door ook zijn tweede HSV-goal te produceren.

De oogst van Van Nistelrooy bracht HSV de zege die in de tweede helft door de groeiende druk van Stuttgart buiten bereik leek. Na de gelijkmaker van Christian Träsch zette de thuisploeg namelijk aan voor nog een treffer. Aan die dadendrang kwam door toedoen van Van Nistelrooy in drie minuten tijd een einde, zoals ook de ongeslagen reeks van VfB Stuttgart sneuvelde. Voor HSV was de overwinning een mooie opsteker op weg naar het Europa League-duel met PSV. Hannover 96-Werder Bremen 1-5Werder Bremen kende een prima generale voor de eerste ontmoeting met FC Twente in de Europa League. De ploeg van trainer Thomas Schaaf had geen kind aan Hannover 96, dat bij rust geslagen de kleedkamer moest opzoeken. Peter Niemeyer gaf in de elfde minuut het startsein voor een productieve eerste helft. Naldo en Aaron Hunt volgden het voorbeeld van de voormalig FC Twente-verdediger, waar Leon Andreasen het leed van het armetierige Hannover met een eigen doelpunt vergrootte. In de tweede helft nam Werder gas terug en kon Hannover 96 ook wat terugdoen. Claudio Pizarro bracht de marge daarna weer op vier.

Bayer Leverkusen-VfL Wolfsburg 2-1Bayer Leverkusen blijft ongeslagen in de Bundesliga. De formatie van trainer Jupp Heynckes was aanvallend lange tijd onmachtig, maar kreeg de hulp van Wolfsburg-keeper Andre Lenz. De goalie was schuldig aan beide treffers van Leverkusen. In de 48ste minuut kon hij een schot van Toni Kroos niet goed verwerken, waarna Stefan Reinartz profiteerde. En in de 68ste minuut werkte Lenz de bal in eigen doel. Eren Derdiyok kopte in de aanloop naar de 2-0 de bal op de lat.