Van Nistelrooij zorgt voor glimlach: 'Zo ben ik voorgeprogrammeerd'

Reacties

PSV-trainer Ruud van Nistelrooij heeft tijdens de persconferentie na afloop van de 6-1 thuiszege op FC Utrecht de lachers op zijn hand gekregen. De coach van de Eindhovenaren kreeg zelf ook een glimlach op zijn gezicht toen hij werd gevraagd naar de scoringsdrift van zijn ploeg.

Van Nistelrooij zorgt voor glimlach: 'Zo ben ik voorgeprogrammeerd'
© Pro Shots
PSV
PSV
6 - 1
FC Utrecht
FC Utrecht

Na tien duels in de Eredivisie staat PSV al op 35 doelpunten, terwijl er in officiële duels zelfs al 57 treffers op de teller staan. Geconfronteerd met die cijfers werd Van Nistelrooij om een verklaring gevraagd. Die had hij niet direct paraat.

'Het ging tot nu toe alleen maar over tegendoelpunten, nu gaat het over de doelpunten die we maken', verwees hij naar de kritiek op de instabiele defensie, die de voorbije weken geregeld aan bod kwam. 'Ik moet dus nog even zoeken naar een antwoord hierop. Ik ben helemaal voorgeprogrammeerd op vragen over tegendoelpunten. Ik ben verrast over deze vraag', vervolgde Van Nistelrooij met een grijns op zijn gezicht.

Dat PSV zondag liefst zes goals toevoegde aan het totaal, stemde Van Nisterlooij natuurlijk wel tevreden. 'Ik ben blij voor de mensen die hier waren, hoe ze nu naar huis gaan. Tegen Volendam (7-1 zege, red.) zei iedereen: "Het is maar Volendam." Met Zürich (5-0 en 5-1, red.) komt het weer omdat het een slechte tegenstander is. Maar we blijven het toch doen. Dat is ook een verdienste van onszelf.'

Wat dat betreft zal het donderdag niet zover komen. Dan wacht Arsenal in de Europa League. 'Een prachtige uitdaging voor ons. En een geweldig meetmoment. We kunnen ons meten met de koploper van het allerhoogste niveau van de wereld; de Premier League. Dit is een Champions League-waardig affiche.'

Na het weerzien met Zürich stond PSV-clubwatcher Marco Timmer al stil bij de verbeterde defensieve organisatie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Meer FC Utrecht
Meer over FC Utrecht
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.