Van Marwijk ontsnapt met Australië aan nieuw verlies

Australië heeft zich enigszins hersteld van de domper bij het debuut van bondscoach Bert van Marwijk. Met hangen en wurgen bleven de Socceroos op de been tegen Colombia: 0-0.

Na de teleurstellende nederlaag tegen Noorwegen (4-1) koos Van Marwijk tegen Colombia, waarbij PSV'er Santiago Arias negentig minuten speelde, voor Brad Jones als doelman. De Feyenoorder stond alleen in de eerste helft op doel. Jones hield de nul, maar was wel de veroorzaker van het grootste gevaar van de tegenstander. Mateus Uribe verzuimde echter te profiteren van het mistasten van Jones door naast te koppen.

Desondanks kwam Australië op Craven Cottage wat beter voor de dag dan vrijdag. De ploeg van Van Marwijk was vlak voor rust zelfs dicht bij de openingstreffer, maar het schot van Tom Juric ging net voorlangs. In de tweede helft waren er hoofdrollen voor Danny Vukovic, de debuterende en jarige vervanger van Jones, en Colombia-aanvaller Miguel Borja.

In de 54ste minuut dacht Borja de score te openen, maar zijn treffer werd terecht afgekeurd wegens buitenspel voor aangever Bacca. Vervolgens miste de spits nog twee enorme kansen op de 1-0 en in de slotfase liet Borja zelfs de ultieme mogelijkheid onbenut.

Na een overtreding van Vukovic op Borja nam de spits zelf de toegekende penalty, die werd gekeerd door de debutant. Daardoor pakte Australië het eerste gelijkspel onder Van Marwijk.