Australische minister zaait twijfel over WK-boycot

Reacties

De gifgasaanval op de Russische dubbelspion Sergei Skripal raakt ook steeds meer het voetbal. Een boycot van het WK in Rusland kwam in Australië en IJsland ter sprake.

Australische minister zaait twijfel over WK-boycot

Na de uitzetting van enkele Russische diplomaten als reactie op de gifgasaanslag in Engeland zei de Australische minister van buitenlandse zaken Julie Bishop dat 'er een reeks van volgende acties op tafel ligt'. Ze maakte duidelijk dat het WK in Rusland gezien kon worden als een van de opties. Dat zorgde voor berichten over een mogelijk WK-boycot. Maar Bert van Marwijk kan zich zonder zorgen richten op het WK. Later liet Bishop via Twitter weten dat een boycot niet wordt overwogen door de Australische overheid.

IJsland kondigde maandag ook maatregelen aan die betrekking hebben op het WK. De debutant op het mondiale eindtoernooi zal geen diplomatieke vertegenwoordigers afvaardigen naar Rusland. Eerder nam Groot-Brittannië een soortgelijke maatregel, zodat ook leden van het Britse koningshuis komende zomer het WK links laten liggen. De Britse minister van buitenlandse Boris Johnson vergeleek het WK in Rusland met de Olympische Spelen van 1936, die door Adolf Hitler werden gebruikt ter propaganda. 'Ik denk dat je die vergelijking wel kunt maken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.