Van Marwijk met Australië naar WK

Reacties

Bert van Marwijk is de nieuwe bondscoach van Australië. De 65-jarige trainer is bij de WK-ganger de opvolger van Ange Postecoglou.

Van Marwijk met Australië naar WK

Van Marwijk was in de WK-kwalificatieperiode nog actief als bondscoach van Saoedi-Arabië en kwalificeerde zich met dat land voor het eindtoernooi in Rusland. In september vorig jaar vertrok hij nadat de besprekingen over een nieuw contract niets opleverden, omdat Van Marwijk onvoldoende vrijheid kreeg om zijn eigen werkwijze te bepalen.

Net als in de periode bij de nationale ploeg van Saoedi-Arabië gaan Mark van Bommel en VI's Taco van den Velde deel uitmaken van de technische staf, waarin ook de Nederlander Roel Coumans is opgenomen.

David Gallop, bestuursvoorzitter van de Australische voetbalbond, en Luke Casserly, Head of National Performance, kwamen maandagavond aan in Nederland. Dinsdagochtend zijn de onderhandelingen met hun eerste en ideale kandidaat Van Marwijk begonnen. Nog dezelfde dag was er overeenstemming.

WK
Het was verrassend dat de Australische voetbalbond direct na de WK-kwalificatiereeks op zoek moest naar een nieuwe bondscoach. Postecoglou zei niet meer de energie te hebben die de baan vereist en vertrok. De Australiërs spelen op het WK in Groep C tegen Frankrijk, Denemarken en Peru. De openingswedstrijd van Australië is op 16 juni tegen Frankrijk.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.