Van Marwijk kan alvast op zoek naar nieuwe spits voor HSV

Hertha BSC is niet van plan Pierre-Michel Lasogga van de hand te doen. De 21-jarige spits speelt dit seizoen op huurbasis voor Hamburger SV en scoorde al acht keer voor de ploeg van trainer Bert van Marwijk. En juist daarom moet hij komende zomer terugkeren in Berlijn.

Van Marwijk kan alvast op zoek naar nieuwe spits voor HSV

Lasogga had afgelopen seizoen bij Hertha BSC door een zware kruisbandblessure slechts een marginale rol bij het behalen van het kampioenschap in de Tweede Bundesliga. Bij HSV toont hij met acht goals in de laatste zes competitieduels aan een meerwaarde te kunnen zijn voor de Berlijnse club, die met Jos Luhukay eveneens een Nederlander aan het roer heeft staan.

HSV sprak twee weken terug nog de hoop uit Lasogga na dit seizoen definitief in te lijven, maar zoals het er nu naar uitziet moet Van Marwijk de 1 meter 89 lange aanvaller weer afstaan aan collega-trainer en landgenoot Luhukay. Dat blijkt althans uit de woorden van Michael Preetz, technisch directeur van Hertha BSC.

'Lasogga keerde terug van een blessure op het moment dat ons team fantastisch draaide. We konden hem daarom niet bieden wat hij nodig had; wedstrijdritme', tekent Bild op uit de mond van Preetz, zelf spits van Hertha tussen 1996 en 2003. Een verhuur was daarom de beste optie. Preetz ziet tot zijn grote vreugde dat dat zijn vruchten afwerpt. 'We zijn blij met elk doelpunt dat Lasogga voor HSV maakt. Want die maakt hij deels ook in dienst van Hertha.'

Oliver Kreuzer, technisch manager van HSV, stelde al in de winter om de tafel te willen met Hertha, maar Preetz wijst een transfer resoluut van de hand. Hertha zal Lasogga weer in de armen sluiten. 'Het is een huurovereenkomst zonder optie tot koop. We zullen hem dan ook terughalen. Komende zomer is de situatie immers volledig anders, als Pierre weer volledig fit terugkeert in Berlijn.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen