Van Marwijk en Petrovic negeren Messi bij FIFA-verkiezing

Reacties

Zowel Bert van Marwijk als Zeljko Petrovic had bij de FIFA-verkiezing voor beste speler van de wereld geen plaats voor Lionel Messi. Beide bondscoaches zagen afgelopen kalenderjaar minimaal drie betere spelers dan de ster van Paris Saint-Germain en het Argentijnse elftal.

Van Marwijk en Petrovic negeren Messi bij FIFA-verkiezing
© Pro Shots

Robert Lewandowski kwam maandag als winnaar uit de bus. De Poolse spits won de Best Men's Player Award, de tegenhanger van de Ballon d'Or, voor het tweede jaar op rij. De prijs wordt toegekend op basis van stemmen van bondscoaches, aanvoerders van nationale teams, journalisten en fans. Messi moest genoegen nemen met een tweede plaats, Mohamed Salah voltooide het podium.

In de ogen van Van Marwijk was Real Madrid-aanvoerder Karim Benzema de beste speler van het afgelopen kalenderjaar. De bondscoach van de Verenigde Arabische Emiraten koos verder voor Lewandowski en Salah. Die laatste twee namen kwamen ook voor op het lijstje dat John van 't Schip indiende. De Nederlander zwaaide onlangs af als bondscoach van Griekenkland, maar was nog wel stemgerechtigd. Van 't Schip wees Lewandowski aan als beste speler, gevolgd door Messi en Salah.

Kluivert en Petrovic
Namens de nationale ploeg van Curaçao bombardeerde Patrick Kluivert Messi tot de beste speler van 2021. De voormalig topspits plaatste Lewandowski op de tweede plek en Salah op plaats drie. Petrovic, de opvolger van Dick Advocaat bij Irak, koos achtereenvolgens voor Lewandowski, Kylian Mbappé en Salah. Opvallend is dat de Montenegrijn net als Van Marwijk geen punten toekende aan Messi.

Virgil van Dijk stemde op Liverpool-collega Salah, Louis van Gaal benoemde Chelsea-middenvelder N'Golo Kanté verrassend tot nummer één. Van Gaal had eerder al gekozen voor Kanté als beste speler van de wereld, op basis van de prestaties van alle topspelers in het voorbije kalenderjaar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.