Keuzes van Van Dijk en Van Gaal voor FIFA-prijs zijn onthuld

Reacties

Virgil van Dijk heeft bij de FIFA-verkiezing voor beste speler van de wereld gestemd op Liverpool-collega Mohamed Salah. Bondscoach Louis van Gaal benoemde Chelsea-middenvelder N'Golo Kanté tot nummer één.

Keuzes van Van Dijk en Van Gaal voor FIFA-prijs zijn onthuld
© Pro Shots

De verkiezing voor FIFA Men's Player werd maandagavond gewonnen door Robert Lewandowski. De topspits van Bayern München kreeg voor het tweede jaar op rij de award die wordt toegekend op basis van stemmen van bondscoaches, aanvoerders van nationale teams, journalisten en fans. De 33-jarige Pool bleef in de finaleronde van de verkiezing Lionel Messi en Mohamed Salah voor.

Van Gaal had eerder al gekozen voor Kanté als beste speler van de wereld, op basis van de prestaties van alle topspelers in het voorbije kalenderjaar. De dertigjarige Fransman won met Chelsea de Champions League en was als onvermoeibare kracht goud waard bij dat succes. De bondscoach van het Nederlands elftal plaatste Manchester City-spelmaker Kevin De Bruyne op plek twee en zette Salah op plaats drie.

Laatstgenoemde was volgens Van Dijk de allerbeste in het voorbije kalenderjaar. De Oranje-captain maakt de 29-jarige Egyptenaar natuurlijk al sinds januari 2018 van dichtbij mee bij Liverpool. Van Dijk zette Lewandowski op plek twee en zag Kanté als de nummer drie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.