Tuchel valt in de prijzen tijdens FIFA-gala, geen drie op rij voor Wiegman

Reacties

Thomas Tuchel is in de prijzen gevallen tijdens het FIFA-gala van maandag. De manager van Chelsea won de award voor beste trainer. Sarina Wiegman won die prijs niet bij de vrouwen, terwijl Chelsea-keeper Édouard Mendy wel werd onderscheiden. Een overzicht van de prijswinnaars.

Tuchel valt in de prijzen tijdens FIFA-gala, geen drie op rij voor Wiegman
© Pro Shots

Trainer
De prijs voor beste trainer bij de mannen ging dus naar Chelsea-manager Tuchel. Hij won afgelopen seizoen de Champions League en daarna ook de UEFA Super Cup. De Duitse oefenmeester troefde Manchester City-manager Pep Guardiola en de Italiaanse bondscoach Roberto Mancini af.

Trainster
Chelsea-coach Emma Hayes werd bij de vrouwen bekroond voor haar werk. Zij veroverde The Best FIFA Women's Coach Award. Sarina Wiegman won de vorige twee keer de prijs, maar een derde keer op rij zat er dus niet in. Ook Lluís Cortés (nu bondscoach van de vrouwen van Oekraïne, maar daarvoor uiterst succesvol bij Barcelona) viel af.

Keepers
Édouard Mendy won de prijs voor beste doelman van het afgelopen jaar. De keeper blonk uit bij Chelsea en Senegal. Hij troefde Gianluigi Donnarumma en Manuel Neuer af. Bij de vrouwen ging de prijs voor beste doelvrouw naar Christiane Endler, die vorige zomer overstapte van Paris Saint-Germain naar Olympique Lyon.

Denemarken
Er was tijdens de ceremonie ook een eervolle vermelding voor Denemarken. Het nationale elftal, de medische staf en de technische staf kregen gezamenlijk de FIFA Fair Play Award voor hun heldendaden om het leven van Christian Eriksen te redden. De spelmaker werd in de EK-wedstrijd tegen Finland getroffen door een hartstilstand. De supporters van Denemarken en Finland wonnen de FIFA Fan Award voor hun steun tijdens die EK-wedstrijd.

Bekijk hier al onze video's
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.