Van linksbuiten naar rechtsback: Aursnes opnieuw belangrijk bij Benfica

Reacties

Als controleur verdiende Fredrik Aursnes een transfer van Feyenoord naar Benfica, maar de Noorse alleskunner blijkt meer in huis te hebben. Op bezoek bij Gil Vicente (0-2) posteerde Roger Schmidt Aursnes opnieuw als rechtsback. 

Van linksbuiten naar rechtsback: Aursnes opnieuw belangrijk bij Benfica
© Pro Shots
Gil Vicente
Gil Vicente
0 - 2
Benfica
Benfica

Aursnes is een vaste basisspeler bij het Benfica van Schmidt. Maar waar de Noor speelt? Dat verschilt per wedstrijd. Doorgaans bekleedt Aursnes de rol van hangende linksbuiten, maar tegen zowel Estoril als Gil Vicente startte hij als rechtsback. Dat ging ten koste van Alexander Bah, die in de belangstelling staat van verschillende Europese topclubs.

De Deens international keerde tegen Gil Vicente weer terug in de wedstrijdselectie, maar bleef negentig minuten op de bank. Als rechtsback speelde Aursnes een belangrijke rol door de assist te geven bij de openingstreffer van de koploper. Chiquinho opende een kwartier voor tijd de score, Grimaldo gooide het duel vijf minuten voor tijd in het slot (0-2).

Ervaring
'Hij deed het de laatste wedstrijd goed', gaf Schmidt bij A Bola uitleg over zijn keuze voor Aursnes, die ook de voorkeur kreeg boven Gilberto. 'We wilden niet te veel veranderen. Daar zijn verschillende redenen voor. Aursnes heeft veel ervaring en was met een assist op Chiquinho belangrijk.'

Met nog vier wedstrijden te gaan ligt Benfica op koers voor de landstitel. SC Braga volgt op zes punten, FC Porto op zeven punten. Porto komt zondag nog in actie en kan het gat verkleinen tot vier punten. 

Primeira Liga

Stand Primeira Liga 2022/2023

Portugal

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Benfica
34
28
3
3
82-20
+62
87
2
FC Porto
34
27
4
3
73-22
+51
85
3
Sporting Braga
34
25
3
6
75-30
+45
78
* Actueel tot en met 27 sep. 2023
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.