Van imponeren in de Youth League naar Lazio: Meerdink mee met AZ

Reacties

AZ heeft de wedstrijdselectie voor het Europese uitduel met Lazio bekendgemaakt. Trainer Pascal Jansen heeft in Rome de beschikking over slechts vijf verdedigers. In de aanvallende linie is de keuze een stuk ruimer, mede door de aanwezigheid van Mexx Meerdink.

Van imponeren in de Youth League naar Lazio: Meerdink mee met AZ
© Pro Shots
Lazio
Lazio
1 - 2
AZ
AZ

De talentvolle aanvaller van negentien is in dienst van Jong AZ bezig aan een sterk seizoen, maar speelde vorige week ook nog in de Youth League. De spits maakte twee doelpunten tegen Barcelona en bracht zijn seizoenstotaal in de mini-Champions League op zes.

Precies een jaar geleden werd Meerdink voor het eerst in de selectie van AZ opgenomen, maar tot dusver kwam het niet tot een debuut in de hoofdmacht. Tegen Lazio volgt een volgende kans, samen met twintig teamgenoten gaat Meerdink mee naar Italië.

Door de blessures van bijvoorbeeld Sam Beukema en Bruno Martins Indi zit trainer Jansen niet ruim in de keuze voor zijn defensie. Met Yuki Sugawara, Pantelis Hatzidiakos, Milos Kerkez, Mees de Wit en Wouter Goes gaan er slechts vijf verdedigers mee naar Rome.

AZ staat in de achtste finale van de Conference League tegenover de Italianen. De Eredivisionist werd voor de WK-break groepswinnaar in het toernooi en sloeg zodoende de tussenronde over.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.