Van Hooijdonk tekent eerste profcontract bij NAC Breda

Reacties

Sydney van Hooijdonk heeft maandag zijn eerste profcontract bij NAC Breda getekend. De achttienjarige aanvaller en zoon van oud-international Pierre van Hooijdonk ligt nu tot medio 2021 vast bij de Brabantse Eredivisionist.

Van Hooijdonk tekent eerste profcontract bij NAC Breda

Van Hooijdonk wordt daarmee beloond voor zijn stormachtige ontwikkeling. Afgelopen seizoen maakte de vleugelaanvaller 25 doelpunten voor NAC Onder-19, dat promotie naar de Eredivisie afdwong. Het was pas zijn tweede jaar bij De Parel van het Zuiden. In 2016 kwam de zoon van voormalig spits Pierre van Hooijdonk, die in zijn actieve loopbaan verdeeld over twee periodes voor NAC uitkwam, over van amateurclub vv Beek Vooruit en maakte vervolgens direct indruk in NAC Onder-17.

Van Hooijdonk is trots op zijn contract. 'Het is vandaag een mooie dag voor mij. Ik ben blij dat ik mijn eerste profcontract hier bij NAC heb mogen tekenen. De afgelopen twee seizoenen is het erg hard gegaan. Ik heb dag in dag uit mijn best gedaan om mezelf te ontwikkelen en daarom voelt dit nu als een beloning. Het is nu zaak om verder door te groeien. Op termijn mijn debuut in het eerste elftal maken is uiteindelijk mijn droom en daarom ga ik ook de komende periode weer hard aan de slag om het beste uit mezelf te halen.'

Technisch directeur Hans Smulders is op de clubwebsite lovend. 'Wij hebben de ontwikkeling van Sydney nauwlettend in de gaten gehouden en geconstateerd dat hij in een kort tijdsbestek goede stappen heeft gezet. Sydney heeft het afgelopen seizoen bij Onder-19 laten zien dat hij een talentvolle voetballer is die veel in zijn mars heeft. Een reden voor ons om hem vast te leggen en in de komende jaargangen samen zijn kwaliteiten verder te ontplooien. Het is de bedoeling dat hij op termijn uitgroeit tot een volwaardig basissspeler van NAC Breda.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.