Van held naar schlemiel: scorende Veerman eindigt duel in mineur

Henk Veerman beleefde maandagavond met Sankt Pauli een wedstrijd met twee gezichten. Vlak na rust was hij nog de gevierde man na een knappe goal, maar na afloop dropen Veerman en consorten zonder punten af na het uitduel met Holstein Kiel.

Holstein Kiel
2 - 1
FC Sankt Pauli

Salih Özcan maakte voor rust de 1-0 voor Holstein Kiel, maar die voorsprong verdween zeven minuten na rust als sneeuw voor de zon. Veerman sloeg wederom toe bij Sankt Pauli. Hij draaide knap weg bij zijn tegenstander en werkte vervolgens de 1-1 tegen de touwen. Het was alweer de zesde goal van de 28-jarige spits, die zijn tiende competitiewedstrijd van het seizoen speelde.

Omdat Janni-Luca Serra vlak na zijn invalbeurt Holstein Kiel weer op 2-1 had gezet, moesten Veerman en zijn ploeggenoten in de laatste twintig minuten weer op jacht naar de gelijkmaker. De gouden kans op die gelijkmaker kwam in de vijfde minuut van de blessuretijd. Veerman mocht na een handsbal vanaf elf meter aanleggen voor zijn zevende van het seizoen en belangrijker nog: voor een punt.

Dat punt kwam er niet. Veerman zag zijn poging gekeerd worden door doelman Ioannis Gelios. Het bleef 2-1. Daarmee blijft Sankt Pauli steken op een vijftiende plek met 22 punten, slechts één punt boven de gevarenzone.