Van Hecke geniet van 'vechtvoetbal' met Brobbey: 'Iedereen weet hoe sterk hij is'

Jan Paul van Hecke genoot van de duels met Brian Brobbey tijdens het Europa League-duel met Ajax, zoals de 23-jarige verdediger van Brighton & Hove Albion ook blij was met de overwinning in Amsterdam.

Ajax
Ajax
0 - 2
Brighton & Hove Albion

Van Hecke won bij zijn terugkeer in de Johan Cruijff Arena met 0-2, het stadion waar hij drie jaar geleden nog met 5-1 onderuit ging met SC Heerenveen. Hij zag een wedstrijd met verschillende gezichten van Brighton. 'Bij fases waren we goed, de tweede goal was een fantastische goal. Maar er waren ook fases dat we de bal veel te snel weggaven, eigenlijk zoals we niet van onszelf gewend zijn. Daardoor verloren we de controle. Zij hebben ook een paar aardige kansen gekregen. Uiteindelijk ben ik blij met de overwinning, 2-0 uit bij Ajax is niet slecht, denk ik', zei hij tegen ESPN.

De voormalig speler van NAC Breda zag dat Ajax een stuk aanvallender voor de dag kwam dan twee weken terug in Brighton. 'De eerste helft viel het nog wel mee, maar de tweede helft hadden ze wel echt twee heel grote kansen.' Een daarvan was voor Brobbey, die de paal raakte. Van Hecke genoot van de duels met de spits van Ajax. 'Vechtvoetbal. Iedereen weet hoe sterk Brian is, ik ook. Ik heb al veel tegen hem gespeeld. Ik geniet er wel van. Heel mooie duels, af en toe wint hij, af en toe win ik. Ik heb met hem samengespeeld, dus ik ken zijn kwaliteiten. Ik geniet er wel van, ik denk hij ook.'

Brobbey bevestigde dat inderdaad even later. 'Prima, hij trok me wel vaak naar beneden, maar prima. Het is zoals het is.' De 21-jarige aanvaller erkende dat Van Hecke constant bezig met het bespelen was van de scheidsrechter. 'In de catacomben sprak hij al met ze, in de rust. Ik weet niet wat-ie zei. Hij is een slimme jongen, dat kan hij goed, dat heb ik al meegemaakt bij Jong Oranje. Daar is het wel lekker als hij het doet', zei de spits van Ajax over zijn voormalige ploeggenoot bij Jong Oranje. 'Ik heb hem verder niet gesproken: was helemaal gefocust op de wedstrijd.'

Van Hecke moest lachen toen hij er mee werd geconfronteerd dat hij de scheidsrechters meestal in zijn zak heeft, omdat hij veel met hen praat. 'Vandaag had ik hem niet helemaal in mijn zak, want ik kreeg uiteindelijk nog een gele kaart.' Dat gebeurde na een duel met Brobbey. 'Wat hij heel goed doet: hij houdt de tegenstander heel kort bij zich en dan probeert hij weg te draaien. Ik probeer dat af te stoppen, alleen soms valt hij achterover en dan val je mee. Dan lijkt het of ik een overtreding maak en dan krijg je die gele kaart.' Het resultaat in de Johan Cruijff Arena vergoedde alles.