Van Hecke voelt zich klaar voor Oranje

Reacties

Qua leeftijd komt hij niet meer in aanmerking voor Jong Oranje en dus is het al bijna weer een jaar geleden dat Jan Paul van Hecke in actie kwam tijdens een interlandperiode. De centrumverdediger van Brighton & Hove Albion hoopt op een uitnodiging van bondscoach Ronald Koeman en denkt dat hij er ook klaar voor is.

Van Hecke voelt zich klaar voor Oranje
© Pro Shots

De concurrentiestrijd achterin bij Oranje is heviger dan ooit. Tegen Duitsland koos Koeman voor centrumverdedigers van grootmachten Liverpool (Virgil van Dijk), Manchester City (Nathan Aké) en Bayern München (Matthijs de Ligt), terwijl de bondscoach normaal gesproken ook nog de beschikking heeft over spelers als Stefan de Vrij, Sven Botman, Micky van de Ven en Jurriën Timber.

In gesprek met Viaplay erkent Van Hecke (23) dat de concurrentiestrijd hevig is, maar dat hij zijn eigen kwaliteiten kent. 'Je weet dat er goede centrale verdedigers bij Oranje rondlopen, maar je weet ook op welk niveau je speelt en dat je het goed doet', aldus Van Hecke, die 31 wedstrijden in de Premier League speelde.

De verdediger met een verleden bij NAC Breda en SC Heerenveen is bij Brighton gewend om met vier of vijf verdedigers achterin te spelen. 'Als je dan naar het Nederlands elftal kijkt, heb je het gevoel dat ik daar ook kan spelen. Ik weet niet hoe het is, maar je weet welk niveau je zelf hebt. Hopelijk komt het snel en dan kan ik mezelf laten zien. En hopelijk ben ik dan niet meer weg te denken', is de hoopvolle gedachte van Van Hecke.

In theorie heeft Van Hecke nog één oefeninterland om zich richting het EK te laten zien aan bondscoach Koeman. Op 6 juni oefent Oranje tegen Canada, een dag later is de deadline voor het inleveren van de EK-selecties. Het EK begint voor het Nederlands elftal op 16 juni met een groepswedstrijd tegen Polen, daarvoor wordt er nog geoefend tegen IJsland.

Bekijk hieronder de Oranje-passage met Van Hecke

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.