Van Hanegem stoort zich aan 'gebrek aan realisme' bij Ajax en 'Brobbey-gezever'

Reacties

Willem van Hanegem denkt dat Ajax zich na de verloren Klassieker tegen Feyenoord al had neergelegd bij een aanstaande landstitel voor de Rotterdammers. De Kromme zag de ploeg van trainer John Heitinga twee punten verspelen bij Go Ahead Eagles.

Van Hanegem stoort zich aan 'gebrek aan realisme' bij Ajax en 'Brobbey-gezever'
© Pro Shots

'Daar stonden ze weer hoor. John Heitinga en Kenneth Taylor. Microfoon onder hun neus. En maar serieus kijken. Zolang het nog mogelijk was, geloofden ze nog gewoon in de landstitel, zeiden ze. Maar misschien hadden ze gewoon een keer realistisch kunnen zijn', aldus Van Hanegem in zijn column in AD/Sportwereld.

'Tegen Go Ahead Eagles zag toch werkelijk niemand een Ajax dat nog écht om de titel aan het strijden is? En let wel hè, toen moest Feyenoord dus nog beginnen. Ajax gelooft er zelf ook niet meer in. En dan dat gezever over spits Brian Brobbey en dat die niet voldoende inhoud zou hebben om hele wedstrijden te spelen. Hoe kan dat? Die gozer traint toch gewoon met de selectie van Ajax mee? Of zien ze hem pas op zondag in de kleedkamer en horen ze wel wat hij heeft gedaan die week?', zei de oud-speler en -trainer van Feyenoord.

'De titelstrijd was voor het gevoel al beslist na de 2-3 in de Klassieker en als je dan bij de eerstvolgende wedstrijd het gat laat oplopen naar acht punten, zoals Ajax deed, moet je bij vragen over de titelstrijd gewoon zeggen: ‘joh, wij winnen niet eens van Go Ahead Eagles, dus daar moeten wij helemaal niet meer aan denken of over praten, we moeten nu alle zeilen bijzetten om de tweede plek te pakken. En dat is al lastig zat. En anders zitten we straks verdikkeme in de Conference League en dat vonden we tot voor kort een niveau van helemaal niets.’ Dan ben je eerlijk en realistisch', besluit Van Hanegem.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.