Van Ginkel reageert op veelbesproken kritiek aan het adres van Schmidt

Reacties

PSV-aanvoerder Marco van Ginkel is wat uitgebreider ingegaan op de kritiek die hij dinsdagavond uitte aan het adres van zijn trainer Roger Schmidt. De uitschakeling in de play-offs van de Champions League zat hem hoog, zo verklaarde de middenvelder.

Van Ginkel reageert op veelbesproken kritiek aan het adres van Schmidt
© Pro Shots
PSV
PSV
0 - 0
Benfica
Benfica

De frustratie was dinsdagavond sowieso groot bij PSV, dat tegen Benfica (dat een uur met een man minder speelde) niet verder kwam dan 0-0. Daardoor zijn de Eindhovenaren de groepsfase van de Champions League misgelopen. Na afloop stond Van Ginkel voor de camera van RTL7, waar hij van zijn hart bepaald geen moordkuil maakte. Zo baalde hij stevig van het feit dat hijzelf gewisseld werd, ook uitte hij kritiek op het wisselbeleid van zijn trainer en het spelplan van PSV in de slotfase.

Even later schoof Van Ginkel aan voor de persconferentie, waar hij werd geconfronteerd met die uitspraken. 'Natuurlijk speelden de emoties daarin mee, want je ligt eruit', blikte hij terug op het veelbesproken interview. 'En het is nooit leuk om gewisseld te worden. Je wil gewoon die Champions League halen. Niet alleen ik, maar de hele groep', zo verklaarde hij zijn frustraties.

Toch nam Van Ginkel zijn woorden niet helemaal terug. Zijn irritatie was namelijk terecht, zo vond hij ook iets langer na het laatste fluitsignaal. 'Op het laatst maakten we wat verkeerde keuzes. Bijvoorbeeld een korte corner die in de laatste vijf minuten twee keer mislukte. Maar daarna namen we 'm wéér kort en verloren we de bal. Dan denk ik: Kom op, we moeten naar die goal... Dat miste ik een beetje.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.